to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA POSJETILI TUŽILAŠTVO BIH

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA POSJETILI TUŽILAŠTVO BIH

 

Studenti Pravnog fakulteta, iz sjedišta u Palama i odjelјenja u Bijelјini, posjetili su 15. novembra Tužilaštvo Bosne i Hercegovine. U jednodnevnoj posjeti učestvovalo je 25 studenata. Studente su dočekali i pružili izuzetno sadržajan program posjete tužilac iz Posebnog odjelјenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, istražilac iz Odjelјenja za istrage i podršku svjedocima, kao i predstavnici Odjelјenja za odnose s javnošću.

Dobrodošlicu studentima poželio je glavni tužilac Milanko Kajganić, koji je istakao važnost saradnje pravosuđa sa akademskom i stručnom zajednicom, kao i sa studentima pravnih fakulteta, kao budućim zaposlenima pravosudnih institucija.

Studentima su predstavlјene najznačajnije činjenice o Tužilaštvu BiH, uklјučujući nastanak i osnivanje 2003. godine, kao i najznačajnije informacije o radu na predmetima, ostvarenim rezultatima, regionalnoj i međunarodnoj saradnji, kao i druge najznačajnije informacije o radu ove pravosudne institucije.

Studenti su tokom posjete imali priliku da postave pitanja o radu tužilaštva, kao i svim drugim pitanjima iz djelokruga rada Tužilaštva BiH, a upriličen je i kratki obilazak kapaciteta Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

 

Posjete studenata realizuju se u okviru aktivnosti Komunikacijske strategije Tužilaštva BiH i jačanja saradnje sa akademskom i stručnom zajednicom.

 

 

Izvori: Pravni fakultet i Internet stranica Tužilaštva BiH.

Foto: Internet stranica Tužilaštva BiH.

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892