to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

BESJEDNICI PRAVNOG FAKULTETA POBJEDNICI NUŠIĆIJADE U IVANJICI

U okviru izuzetno značajne i poznate kulturne manifestacije „Nušićijada“ koja se tradicionalno krajem avgusta priređuje u Ivanjici, održano je Takmičenje u besjedništvu i Naučni skup na temu „Politički govor u Nušićevom stvaralaštvu – 135 godina Sumnjivog lica“. Na Nušićijadi su kao i mnogih prethodnih godina učestvovali i naši predstavnici. Studenti Pravnog fakulteta i članovi Besjedničke sekcije Savka Dodić i Simeon Petković govorili su svoje autorske besjede „Sanjar“ i „Tamo i ovdјe“, a prof. dr Dimitrije Ćeranić izlagao je referat na naučnom skupu.

Po jednoglasnoj ocjeni stručnog žirija koji su činili Nebojša Nušić, potomak Branislava Nušića i upravitelj „Nušić fondacije“, Svetlana Gradinac, profesor srpskog jezika i književnosti i dugogodišnji predavač retorike, te advokat Viktor Lazić, osnivač i predsednik Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju „Adligat“, naši studenti su među prisutnima pokazali najveće umijeće u besjedništvu. Simeon Petković osvojio je plaketu i nagradu za prvo mjesto, i početkom septembra boraviće o trošku organizatora u Herceg Novom na besjedničkoj radionici. Ovo je bio Simeonov drugi besjednički nastup i još jedna prva nagrada, na čemu mu čestitamo od sveg srca. Savka Dodić prvi put je javno nastupala i svojim talentom ostavila je žiri i sve prisutne bez teksta. Osvojila je plaketu za treće mjesto, ali je po riječima svih prisutnih, za sljedeću godinu već „viđena za Herceg Novi“, što joj svesrdno želimo.

Ostaje nam da još jednom čestitamo našim studentima koji su po ko zna koji put dokazali da nemaju premca u lijeporiječju. Ponosni smo na stotine studenata koji su prethodnih dvadesetak godina nastupali na mnogim regionalnim takmičenjima u besjedništvu i na kojima su osvajali vrijedne nagrade, te da poželimo svim budućim govornicima mnogo sreće na predstojećim smotrama krasnoriječja. U tome će im svesrdnu podršku pružati Pravni fakultet, kao i rukovodioci Besjedničke sekcije prof. dr Dimitrije Ćeranić i doc. dr Đorđe Marilović.

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892