to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

PRAVNI FAKULTET PRIMLJEN U ČLANSTVO MEĐUNARODNOG UDRUŽENJA PRAVNIH FAKULTETA (IALS)

Pravni fakultet je primljen u članstvo Međunarodnog udruženja pravnih fakulteta (International Association of Law Schools – IALS), sa sjedištem na Pravnom fakultetu Univerziteta Kornel, u Itaki, SAD. U članstvu Udruženja nalazi se 250 pravnih fakulteta i departmana iz više od 60 država svijeta. Osnovni cilj Udruženja je unapređenje pravničkog obrazovanja širom svijeta. S tim ciljem, Udruženje organizuje sastanke, konferencije i radionice, na kojima se razmjenjuju mišljenja i iskustva o metodima obrazovanja na pravnim fakultetima. Na taj način, doprinosi se razvoju pravnih fakulteta i uslova obrazovanja na njima. Globalni i regionalni (među kojima i evropski) forumi dekana pravnih fakulteta treba da posluže postizanju ovog cilja.

Udruženje je razvilo veći broj programa, među kojima su i: program razmjene gostujućih profesora, čime treba da se olakša razmjena predavača među pravnim fakultetima; studijske grupe (kojih trenutno ima jedanaest, iz različitih pravnih disciplina), koje treba da olakšaju saradnju profesora koji predaju iste ili slične nastavne predmete i tako pomognu jedni drugima s ciljem razvijanja tehnika predavanja, izrade silabusa, i dr.; program uzajamne posjete, procjene fakulteta i davanja savjeta s ciljem poboljšanja njihove organizacije i načina rada; i dr.

Učlanjivanjem u ovo udruženje, Pravni fakultet obogaćuje međunarodnu saradnju, stvara pretpostavke za uspostavljanje saradnje sa brojnim pravnim fakultetima, te za realizaciju novih aktivnosti, u prvom redu razmjene nastavnog osoblja sa drugim pravnim fakultetima.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892