to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

BESJEDNICI PRAVNOG FAKULTETA OSVOJILI NAGRADE NA KULTURNOJ MANIFESTACIJI „KUL JUL“

U okviru ljetne kulturne manifestacije „Kul jul“ koja se održava u Šekovićima, održano je takmičenje u besjedništvu na kome je nastupilo troje članova Besjedničke sekcije Pravnog fakulteta. Uvod u veče besjede, kao i na prošlogodišnjem takmičenju napravio je sveštenik Ivan Savinović, ujedno i predsjednik tročlanog žirija koji su činila još dva člana, Rajko Lazić diplomirani pravnik i magistar ekonomije i prof. dr Dimitrije Ćeranić.

Nakon uvodne besjede smjenjivali su se takmičari. Prva je svoju besjedu govorila Kristina Živanović, a potom su nastupili Mladen Milić, Marija Đorđević, Aleksandra Kugić, Simeon Petković i Zorana Jovanović. Žiri je jednoglasno odlučio da prvu nagradu dodijeli Simeonu Petkoviću sa Pravnog fakulteta, za besjedu „Tamo i ovdje“. Simeonova besjeda bila je i po ukusu publike, pa mu je pripala i nagrada publike. Drugo mjesto osvojila je naša Kristina Živanović, sa besjedom „Danas o sreći“, a treću nagradu podijelile su Marija Đorđević, student Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa besjedom „Drvo budućnosti“ i Zorana Jovanović student Medicinskog fakulteta u Foči sa besjedom „Jedan je život“.

Divni domaćini na čelu sa načelnikom opštine g. Miladinom Lazićem i direktorom turističke organizacije g. Markom Perendićem, besprijekorna organizcija, posjeta nemanjićkoj zadužbini Manastiru Lovnica, tri prva mjesta i nagrada publike, vrijedne novčane nagrade uz odličja, izvanredno druženje i nova poznanstva, samo su neki od doživljaja koje su iz Šekovića ponijeli naše troje studenata u pratnji rukovodilaca sekcije, profesora Ćeranića i Marilovića.

Inače, sinoćno takmičenje sve troma našim studentima bio je prvi besjednički nastup. Bez treme, bez zamuckivanja i zaboravljanja teksa, sigurno i odmjereno, ubjedljivo i pamtljivo. Svima na primjer kako se fakultetski dani mogu uljepšati druženjem, novim mjestima, novim ljudima i iskustvima. Nadamo se da će i ostale kolege članovi Besjedničke sekcije slijediti Simeonov, Kristinin i Marijin primjer, te da će ovakvih nastupa biti što više. Uskoro će Ivanjica i Nušićijada, moguće je Banja Luka i Kočićev zbor i najvjerovatnije Milići. Poželimo im svima srećne buduće uspjehe!

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892