to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Novosti

LJETNA PRAKSA U NARODNOJ BANCI SRBIJE

Na osnovu memoranduma o poslovnoj saradnji koje je guverner Narodne banke Srbije, gđa Jorgovanka Tabaković, potpisala sa predstavnicima devet javnih fakul­teta iz Srbije i šest javnih fakulteta iz Republike Srpske, iz oblasti ekonomskih, pravnih i organi­zacionih nauka, među kojima je i Pravni fa­kultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, objavljujemo poziv za ljetnu praksu u ovoj instituciji.

Ljetna praksa obaviće se u Narodnoj banci Srbije u Beogradu, u periodu od 1. jula do 31. avgusta 2021. godine. Sa našeg pravnog fakulteta, kao i sa ostalih fakulteta sa kojima je potpisan memorandum o poslovnoj saradnji, na ljetnoj praksi će učestvovati jedan student treće ili četvrte godine studija.

Narodna banka Srbije će sa svim studentima koji budu učestvovali na ljetnoj praksi zaključiti ugovor o obavljanju ljetne prakse u 2021. godini. Na osnovu ovog ugovora polaznicima prakse biće obezbijeđen besplatan smještaj i ishrana u JU Studentski centar „Beograd“, kao i mjesečna naknada svakom polazniku u neto iznosu od 25.000 dinara.

Budući da na osnovu Memoranduma o poslovnoj saradnji dekan Pravnog fakulteta treba da odabere jednog našeg studenta koga će preporučiti za ljetnu praksu, ovim putem pozivamo zainteresovane studente da se jave na adresu elektronske pošte dekana, prof. dr Gorana Markovića: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Mjerila za odabir studenta, koga će dekan preporučiti za ljetnu praksu su sljedeća: opšti uspjeh tokom dosadašnjeg studija izražen u prosjeku ocjena, broju položenih ispita i vremenu studiranja, uspjeh na grupi predmeta sa Katedre za pravno-ekonomske nauke (Osnovi ekonomije, Ekonomska politika i evropske integracije i Finansije i finansijsko pravo) izražen u prosjeku ocjena na tim predmetima i drugim aktivnostima (seminarski radovi i sl.), dosadašnje učešće u vannastavnim aktivnostima.

Uz prijavu, studenti su dužni da prilože uvjerenje o statusu studenta, godini studija, trajanju studija, položenim ispitima sa prosjekom ocjena, kratku biografiju i motivaciono pismo. Uvjerenje, biografiju i motivaciono pismo u pdf obliku studenti šalju na navedenu adresu elektronske pošte.

Prijave se mogu podnijeti do 31. maja 2021. godine, do 13.00 časova.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892