to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

O fakultetu

DODIJELJENI SERTIFIKATI POLAZNICIMA PRAVNE KLINIKE „ZAŠTITA OD NASILJA U PORODICI“

 

 

Studentima koji su učestvovali u radu Pravne klinike „Zaštita od nasilja u porodici“ dodijeljeni su sertifikati. U radu klinike učestvovalo je blizu 50 studenata našeg fakulteta, među kojima su bile i četiri studentkinje Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Klinika je trajala godinu i po dana, tokom kojih su studenti slušali teorijska predavanja, nakon čega su radili praktično sa advokatom, tako što su analizirali konkretne slučajeve nasilja u porodici. Teorijska nastava, koju su izvodili nastavnici našeg i drugih fakulteta, kao i sudije, tužioci, pripadnici MUP-a Republike Srpske i Centra za socijalni rad u Palama, omogućila je studentima da steknu osnovna i produbljena znanja o temi o kojoj inače nisu imali priliku da uče u većoj mjeri, dok im je praktični rad sa advokatom omogućio da se upoznaju sa praksom sudova i drugih organa u primjeni pozitivnog prava.

Fakultet je organizovao i SOS liniju, sa idejom da se žrtve nasilja u porodici javljaju kako bi dobile besplatnu pravnu pomoć advokata, čime je fakultet nastojao da pruži doprinos društvenoj zajednici u rješavanju ozbiljnog društvenog problema. Na kraju, objavljen je priručnik, čiji autori su prof. dr Stanka Stjepanović, prof. dr Uroš Pena i prof. dr Dimitrije Ćeranić.

Klinika je realizovana uz finansijsku podršku Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini. Klinikom su rukovodili prof. dr Goran Marković i prof. dr Dimitrije Ćeranić.

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892