to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

O fakultetu

FINANSIJSKA I MENTORSKA PODRŠKA ZA DRUŠTVENO ODGOVORNE PROJEKTE

Prijavite se za Social Impact Award, osigurajte finansijsku i mentorsku podršku za  vašu ideju i besplatno učešće na Međunarodnom SIA samitu u Pragu (ukoliko epidemiološki uslovi dozvole, ako ne, onda online), gdje ćete se družiti sa društvenim preduzetnicima iz 15 država.

Social Impact Award (SIA) je vaša prilika da osvojite preko 42.000 KM i vašom idejom napravite društvenu ili ekološku promjenu zajedno sa preko 150 mladih širom svijeta. Prijavite vaš društveno odgovorni projekat samostalno ili u grupi.

Pogram nudi svim učesnicima besplatnu seriju radionica za razvoj ideja i sticanje novih znanja, kao i priliku da se upoznaju sa lokalnom zajednicom društvenih poduzetnika. Social Impact Award u Bosni i Hercegovini sprovodi Startup studio  Fondacije Mozaik u saradnji sa Sparkasse bank.

U Bosni i Hercegovini će se izabrati 12 finalista koji će dobiti mentorsku i finansijsku podršku do 500 KM za testiranje svoje ideje. Nakon toga, komisija će odlučiti koje su tri najbolje ideje, a o četvrtoj će odlučiti glasovi zajednice

Četiri najbolje ideje će dobiti dodatnih 2.000 KM, mentorsku podršku, besplatno učešće na Međunarodnom SIA samitu u Pragu i priliku da pitchuju za zajedničko ulaganje i početni kapital do 40.000 KM.

Nagrada je namijenjena mladima koji žele da na inovativan način riješe društvene ili ekološke izazove. Ako želite pokrenuti kuhinju za beskućnike, testirati inovativne metode učenja, razviti web stranicu za organizovanje radnih akcija u zajednici ili nešto sasvim novo i drugačije, ovo je poziv za vas. Inspiraciju za vašu ideju možete pronaći i u videima prošlogodišnjih pobjednika SIA Impact Award 2020 .

Kriterijumi za učešće su:

- Mlade osobe od 17 do 30 godina,

- Podržavaju se pojedinci, neformalne grupe od 2 do 3 člana, te društveni biznisi,

- Projekat ili inicijativa bi trebalo da rješava društveni ili ekološki problem,

- Prijave su otvorene za ideje koje još uvijek nisu implementirane, kao i za ideje u ranoj fazi implementacije. Ideje starije od 1. januara 2020. godine ne mogu učestvovati na takmičenju,

- Prije prijave na SIA takmičenje, projekti ne smiju primiti formalnu startup podršku od treće strane koja prelazi vrijednost od 6.000 KM,

- Osim pobjedničkih, projekti koji su učestvovali na SIA takmičenju prošle godine mogu ponovo konkurisati, ukoliko ispunjavaju ostale kriterijume.

 Krajnji rok za prijavljivanje na Javni poziv je 11. maj 2021. godine.

 

Više informacija na:

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892