to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

O fakultetu

STUDENTI POČELI DA POHAĐAJU PREDAVANJA KOJA DRŽE KOLEGE IZ RUGIPP-A

 

STUDENTI POČELI DA POHAĐAJU PREDAVANJA KOJA DRŽE KOLEGE IZ RUGIPP-A

Na osnovu Sporazuma o saradnji koji su potpisali dekan Pravnog fakulteta i direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP), službenici i rukovodioci RUGIPP-a počeli su da drže stručna predavanja budućim pravnicima na Palama i u Bijeљini, uz analizu praktičnih slučajeva i simulaciju postupaka koji se sprovode pred Geodetskom upravom.

Osim predavanja koja će studentima držati radnici Geodetske uprave, polaznici obuke obaviće i petnaestodnevnu stručnu praksu u područnim jedinicama RUGIPP-a tokom љetnih mjeseci. Studenti će praksu obavљati u mjestima svog prebivališta, odnosno u opštinama u kojima se nalazi njima najbliža područna jedinica RUGIPP-a. Tokom prakse biće određen mentor od strane rukovodioca područne jedinice i biće vođena evidencija o sprovedenoj praksi.

Nakon obavљene prakse biće izdati sertifikati svim polaznicima. Podsjećamo da ovo može biti prilika budućim diplomiranim pravnicima za zaposlenje, jer u RUGIPP-u uskoro dolazi do penzionisanja većeg broja pravnika i stalno se javlјa potreba za novim radnicima.

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892