to top

USPJEŠNO REALIZOVANA STUDENTSKA PRAKSA U ORGANIZACIJI PRAVNOG FAKULTETA I ADVOKATSKOG DRUŠTVA „IBRAHIMOVIĆ & CO”

I ove godine, održavajući tradiciju svoje podrške Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Advokatsko društvo „IBRAHIMOVIĆ & CO“ bilo je organizator ljetne stručne prakse istaknutim pojedincima sa ovog fakulteta.

Ljetnjim polaznicima završnih godina fakulteta Advokatsko društvo omogućilo je sveobuhvatan uvodni program koji je osmišljen da pomogne da prelazak sa Univerziteta na privrednu praksu bude što lakši.

Praktikanti su bili izloženi nacionalnim i prekograničnim primerima u radu, kako za lokalne, tako i međunarodne klijente. Radeći sa advokatima različitih ekspertiza, imali su priliku da prisustvuju relevantnim događajima stručnog usavršavanja.

Vrste poslova u koje su studenti bili uključeni su: administrativna korespondencija, priprema nacrta pismenih podnesaka, sačinjavanje nacrta sporazuma, analize konkretne pravne problematike, posjete sudu, kao i ostalim situacijama gdje su imali priliku da primjene u praksi svoje vještine pravnog istraživanja koje su stekli na Univerzitetu.

Realizacija ove prakse bila je još jedna potvrda realizacije Sporazuma o saradnji između Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Advokatskog društva, a koji se nastoji sprovoditi i u budućnosti.

Slijede utisci polaznika sa realizovne prakse.

U periodu od 10. 7. do 21. 7. imala sam priliku da pohađam praksu u Advokatskom društvu ,,Ibrahimović & CO". Mogu da kažem da sam zadovoljna i da su se mentorica Lejla i ostali zaposleni potrudili da nam približe advokatski posao. Naučila sam mnogo stvari o advokaturi koje do sada nisam znala, prvi put sam pisala tužbu i žalbu, odgovor na tužbu kao i pravna mišljenja na zadate teme. Mislim da je ovo bilo korisno iskustvo za nas iako ne planiram time da se bavim. Sve pohvale. 
 
Anja Jurošević

Povodom obavljene prakse u Advokatskom društvu "Ibrahimović & Co"  imam samo lijepe utiske. Smatram da je ova praksa jako korisna za sve studente koji planiraju da se u budućnosti bave advokaturom. Imali smo priliku da se praktično upoznamo sa svakodnevnim radom advokata, te da sve naše dosadašnje stečeno znanje na fakultetu primijenimo u praksi na konkretnim slučajevima. Ova praksa me je pored praktičnog znanja i iskustva naučila tome da težim ka "širokom" razmišljanju i sagledavanju predmeta koji je ispred mene, kako bih mogla adekvatno da riješim izazov pred kojim se nalazi moj klijent. Takođe, moram da pohvalim i same advokate koji su se potrudili da pređu sa nama što više pravnih oblasti i da samostalno, uz njihove savjete, obavimo zadatak koji je ispred nas. Veliku zahvalnost dugujem i našem fakultetu koji redovno pokazuje  koliko im je bitno da njihovi studenti dobiju priliku da pravo upoznaju kroz razne oblike praksi koji će im pomoći da shvate koje je to zanimanje njima najbliže, u kojem se pronalaze, i u kojem pravcu će da se usavršavaju u budućnosti. Savjetovala bih sve moje kolege da se prijave na ovu praksu sljedeće godine, da ovakvu priliku ne propuste, jer znanje i iskustvo koje steknu je ono što im niko oduzeti ne može, i što će u konačnici da napravi vidnu razliku između njih i svih ostalih pravnika. 
 
Jelena Brezo
Prije svega želim da se zahvalim Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Advokatskom društvu "IBRAHIMOVIĆ & CO" na pruženoj mogućnosti obavljanja stručne prakse u rodnom gradu, Brčkom. Smatram da je ovakav vid stručne prakse iznimno važan jer nam daje uvid u advokatski posao, a upravo u Advokatskom društvu "IBRAHIMOVIĆ & CO" smo se na najbolji mogući način upoznali sa radnim danom jednog advokata. Kolektiv kao i sam ambijent tokom obavljanja stručne prakse je bio jako ljubazan i prijatan. Posebnu pohvalu zaslužuje naša mentorica, advokatica Leila Salijević, koja je bila spremna da u svakom trenutku, u saradnji sa nama, prevaziđe nedoumice sa kojima smo se susretale, odgovori na naša pitanja i uputi pohvale. Zahvaljujem se svim advokatima na nesebično pruženom znanju i iskustvima. Vjerujem da će mi stečeno praktično znanje biti od velike koristi u budućem profesionalnom životu.

Milica Ristanić

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892