Novosti

Stevandić i Radojičić o radu najviše zakonodavne institucije

36867 uis pravni fakultet studenti u nsrs

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić i narodni poslanik SNSD-a Igor Radojičić razgovarali su sa studentima Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu o radu ove zakonodavne institucije i zakonskim rješenjima iz oblasti obrazovanja.

Stevandić je rekao da je studente najviše zanimalo da li ima pitanja u vezi sa kojim su i vlast i opozicija saglasni.

"Objasnili smo im da ima mnogo pitanja koja su izglasana zajedno", rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci, nakon predavanja koje je sa Radojičićem održao studentima Pravnog fakulteta, odjelјenja iz Bijelјine, Pala i Srebrenice.

On je podsjetio da su prije dva mjeseca Narodnu skupštinu posjetili studenti prava iz Novog Sada, te da očekuju posjetu njihovih kolega iz Niša.

Radojičić je naveo da su studentima govorili o zakonodavnom procesu, te da su studenti najviše bili zainteresovani za strategiju obrazovanja, zakon o visokom obrazovanju i odnosu između javnih i privatnih visokoškolskih ustanova.

"Dobro je da su ovdje studenti iz Bijelјine, Srebrenice i Istočnog Sarajeva, jer studenti iz Banjaluke imaju svake godine priliku da slušaju parlamentarni čas. To je tradicija koja traje više od 10 godina", napomenuo je Radojičić.

Budućim pravnicima generalni sekretar Narodne skupštine Marko Aćić detalјno je prezentovao procedure i način funkcionisanja parlamenta u plenumu i radnim tijelima.

Štampa