Novosti

AIESEC IS upisuje nove članove

36152 uis aiesec istocno sarajevo

U AIESEC kancelariji, koja je krajem prošle godine otvorena na Pravnom fakultetu Pale Univerziteta u Istočnom Sarajevu, počela je regrutacija novih članova.

AIESEC je najveća međunarodna, nevladina i neprofitna inicijativa vođena isklјučivo od strane mladih. Ova mreža studenata uklјučuje više od 100.000 članova sa 2.400 univerziteta u 126 zemalјa na 6 kontinenata. Najveća vrijednost AIESEC-a je ta što aktivira liderstvo kod mladih lјudi i širi njihove poglede na svijet. Vizija ove organizacije je "Mir i ispunjenje lјudskog potencijala", razvijajući globalno razmišlјanje lidera.

Predsjednik AIESEC-a u Istočnom Sarajevu Nenad Savić kaže da je inicijativa otvaranja ogranka AIESEC BiH u Istočnom Sarajevu pokrenuta u oktobru prošle godine.

"Vrijedno smo radili od početka pokazujući izuzetnu zainteresovaost, što nas je vrlo brzo dovelo do realizacije. Uz ogromnu podršku od strane AIESEC BiH, Saveza studenata "Pravnik" i Pravnog fakulteta na Palama, koji nam je ustupio kancelariju, uspjeli smo da napravimo nešto novo", naglasio je Savić.

Otvaranje kancelarije i pokretanje novog ogranka, prema njegovim riječima, bilo je jako zahtjevno, jer niko do tada u ovom dijelu države nije govorio o studentskim stručnim volonterskim projektima u inostranstvu. Realizacijom ove ideje i studenti iz Istočnog Sarajeva dobili su priliku da prođu kroz liderska iskustva, kroz koja studenti širom svijeta prolaze učešćem na projektu Global Citizen.

Global Citizen - prilika za novo iskustvo

Ove zime AIESEC Istočno Sarajevo nudi prilike studentima da volontiraju na projektima u Češkoj, Mađarskoj, Grčkoj i Rusiji sa fokusom na edukaciju i multikulturalni život. Od ovog lјeta studenti će moći da biraju bilo koju zemlјu u svijetu u kojoj djeluje AIESEC. Prije svega akcenat je na Global Citizen projektima koji doprinose razvoju određenih segmenata u društvu, širenju pozitivnog uticaja, kao i razvijanju drugačijeg načina razmišlјanja kod mladih lјudi.

Iako je kancelarija nedavno počela sa radom, postignuti su i prvi rezultati. Dvije studentkinje prihvaćene su na projekte u Češkoj, a dva studenta radiće na realizaciji projekta u Rusiji.

AIESEC-ovci su vrijedno radili i na promociji svojih aktivnosti. U tu svrhu, kaže Savić, održano je nekoliko promocija na fakultetima Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

"Studenti su upoznati sa idejom AIESEC-a i prihvatili su je sa oduševlјenjem. Zainteresovanost za rad na Global Citizen projektima je velika. Shvatili su da je danas najbitnije raditi na svojim kvalitetima, a da im ovi projekti to omogućavaju", rekao je on.

Zainteresovani studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu za sva pitanja u vezi sa projektima i programima koje AIESEC nudi mladima mogu se javiti na

e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 ili na zvaničnu Facebook stranicu AIESEC Istočno Sarajevo.

Prijave za članstvo vrše se online putem slјedećeg link-a:https://podio.com/webforms/14733965/987726

 preuzmi

Izvor: www.ues.rs.ba

Štampa