Novosti

II Ljetna škola prava u Sarajevu

Elsa 2015Evropska asocijacija studenata prava ELSA Sarajevo od 23. do 30. jula ove godine organizuje 2. Ljetnu školu prava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Ovogodišnja tema programa je medijsko pravo i uticaj medija u oružanim sukobima.

Organizatori poručuju da će drugo izdanje ove lјetne škole sadržati puno zanimlјivih sadržaja, bogat društveni program, kao i kvalitetna i zanimlјiva predavanja.

Jedan od najvažnijih cilјeva škole je da učesnicima pruži potrebna znanja iz oblasti medijskog i međunarodnog prava. Osim toga, ovaj program nastoji da poveća akademske standarde na području BiH u oblasti vannastavnih aktivnosti. Krajnji cilј je promocija Sarajeva i BiH u cjelini na međunarodnom nivou.

ELSA, Evropska asocijacija studenata prava, je apolitična, nezavisna i neprofitna organizacija studenata prava čiji je cilј promocija, uspostavlјanje i razvijanje međusobnog razumijevanja, saradnje i ličnih kontakata između studenata prava i mladih pravnika iz BiH sa svojim kolegama iz različitih zemalјa i pravnih sistema, pripremajući ih za profesionalni rad u međunarodnom okruženju.

 

Rok za slanje prijave je 15.maj 2015. godine

 

Dodatne informacije: http://sarajevosls.ba/

Izvor: Univerzitet u Istočnom Sarajevu

Štampa