Novosti

Veče kulture - 27. decembar 2014. godine u Bijeljini

Plakat225

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu priređuje Veče kulture, u subotu, 27. decembra 2014. godine u 17.00 časova, u Centru za visoko obrazovanje u Bijelјini.

Studenti Pravnog fakulteta, 12 članova članovi Besjedničke sekcije Pravnog fakulteta, govoriće svoje autorske besjede, takmičeći se za jednu od četiri nagrade. Veče kulture održava se četvrtu godinu zaredom, a svake godine okuplјa veliki broj zvanica iz akademske, stručne i šire javnosti.

Na Večeri kulture biće, takođe, predstavlјena monografija Justinijanova Digesta (deveta knjiga), prevod sa latinskog na srpski jezik, autora doc. dr Samira Aličića, nastavnika Pravnog fakulteta na predmetu Rimsko pravo.

Pravni fakultet, sa sjedištem u Palama, već 15 godina upisuje studente na studijski program i u Odjelјenju u Bijelјini, gdje danas studira približno pola studenata Pravnog fakulteta. Veče kulture završna je manifestacija u okviru obilјežavanja 68 godina rada Pravnog fakulteta i 20 godina od obnavlјanja rada u proteklom ratu. Obilјežavanje godišnjice počelo je proslavom Krsne slave, Svetog Petra Cetinjskog, i Dana Pravnog fakulteta, 31. oktobra ove godine, i organizovanjem Međunarodnog naučnog skupa „Odnos prava u regionu i prava Evropske unije“, na kom je učestvovalo preko 50 referenata sa uglednih visokoškolskih i državnih institucija.

Štampa