Novosti

Članovi Besjedničke sekcije Pravnog fakulteta pobijedili na besjedničkom takmičenju koje je održano u okviru Višnjićevih dana

pobjednici

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, osvojili su prva mjesta na takmičenju u besjedništvu, koje je održano u okviru „Višnjićevih dana“, republičke kulturne manifestacije koja je prošle sedmice održana u Bijeljini.

Na ovom kulturnom zboru koji je u proteklih desetak dana organizovalo SPKD „Prosvjeta“ iz Bijeljine u saradnji sa ustanovama i organizacijama kulture, a čiji pokrovitelji su bili Grad Bijeljina i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, članovi naše sekcije još jednom su dokazali da im nema premca u lijeporiječju.

U kategoriji slobodna tema, jednoglasnom odlukom žirija prvo mjesto je osvojila član Besjedničke sekcije Branislava Petković, student druge godine Pravnog fakulteta, Odjeljenje u Bijeljini, koja je govorila svoju autorsku besjedu „Iz principa“.

Prema mišljenju stručnog žirija, drugo mjesto je osvojila Jelena Jovanović, doskorašnji član Besjedničke sekcije, a treće mjesto student četvrte godine i član Sekcije Ana Martić, koja je kazivala svoju besjedu „Dobar čovjek, dobar pravnik“.

Na takmičenju su nastupale još dvije studentkinje našeg fakulteta, članovi Besjedničke sekcije, koje su takođe ostvarile zapažen nastup, Sanja Lazić i Mirjana Dragutinović.

 

Štampa