Novosti

UIS na 59. beogradskom sajmu knjiga

sajam 2014Univerzitet u Istočnom Sarajevu, drugu godinu zaredom, promovisaće svoja izdanja i naučne časopise na štandu Republike Srpske na 59. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga koji će biti održan od 26. oktobra do 2. novembra.

U utorak 28. oktobra u 18 časova zakazana je promocija izdanja Filozofskog fakulteta: Spomenica Filozofskog fakulteta, Radovi Filozofskog fakulteta br. 15 za 2013. godinu sveska 1 i 2 (filološka, filozofska i prirodno-matematička), Zbornik radova sa naučnog skupa "Nauka i globalizacija", Značaj srpskog jezika i književnosti u očuvanju identiteta Republike Srpske knjiga III. O izdanjima će govoriti prof. dr Milanka Babić i prof. dr Saša Knežević.

Dan kasnije, u 14.00 časova Danijela Gazdić profesor Muzičke akademije UIS-a, predstaviće svoju knjigu "Koncertni repertoar za kamernu muziku I". Uslijediće promocije Zbornika radova Pravnog fakulteta "Vladavina prava i pravna država u regionu" o kojem će govoriti prof. dr Radomir B. Lukić, doc. dr Goran Marković i mr Dimitrije Ćeranić, te promocija knjige Marka Šarčevića "Osnovi poslovne ekonomije" u izdanju Ekonomskog fakulteta Pale, o kojoj će govoriti prof. dr Ljubiša Vladušić, doc. dr Mladen Rebić i mr Nemanja Šarenac.

Istog dana, u 14.30 časova, biće održana promocija 3 knjige čiji je izdavač Tehnološki fakultet Zvornik. Riječ je o "Zbirci zadataka iz korozije i zaštite", "Mogućnosti proizvodnje bioetanola kao alternativnog goriva" i "Vitamini i minerali u ishrani lјudi". Prof. dr Miladin Gligorić i prof. dr Mitar Perušić prezentovaće i Zbornik radova sa 3. Međunarodnog kongresa o procesnoj industriji.

Nastup Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće završen promocijama knjiga u izdanju Mašinskog fakulteta: "Mašinski fakultet Istočno Sarajevo 1994 - 2014, 20 godina uspješnog rada, 55 godina tradicije", "Ekonomija i organizacija proizvodnje, praktikum za rješavanje zadataka", "Održavanje tehničkih sistema & lean koncept" i "Primjena gasova u tretmanu voda".

Iz Republike Srpske, pored Univerziteta u Istočnom Sarajevu, svoja izdanja na najvećem regionalnom sajmu knjiga predstaviće Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica RS, NB "Branko Čučak" iz Han Pijeska, ANURS, Svjetlost Istočno Sarajevo, Besjeda, Art print, Kuća poezije, Narodna i univerzitetska biblioteka RS, Srpsko kulturno i prosvjetno društvo Prosvjeta, Centar za kulturu i informisanje Lopare, Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, Društvo za očuvanje baštine Gacko, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Izdavačka kuća Mitropolije dabrobosanske SPC Dabar, Biblioteka Srpske patrijaršije i drugi.

Štampa