Novosti

"Oktobarski pravnički dani"



Udruženje pravnika Republike Srpske, Pravni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Advokatska i notarska komora Republike Srpske-centar za edukaciju sudija i tužilaca, obavještavaju pravničku i drugu naučnu i stručnu javnost da organizuju  11. savjetovanje pravnika „Oktobarski pravnički dani“ U Banjoj Luci.

Ovogodišnje savjetovanje pravnika biće održano 03. i 04. oktobra na temu "Izgradnja i funkcionisanje pravnog sistema".



U cilju što bolje organizacije događaja, ministrica pravde Repubike Srpske Gorana Zlatković je održala sastanak sa predsjednikom Udruženja pravnika Republike Srpske akademikom Rajkom Kuzmanovićem i njegovim saradnicima, Irenom Mojović, predsjednicom Notarske komore RS i Milom Dmičićem, profesorom Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Zlatkovićeva je izrazila podršku održavanju ovog događaja, koji organizuje Udruženje pravnika, i istakla da pravo, pravna struka i pravnici predstavljaju ključni faktor razvoja društva.


Oblasti koje će se obuhvatiti na Savjetovanju su:

  1. Državnopravna oblast
  2. Građanskopravna oblast
  3. Privrednopravna oblast
  4. Krivičnopravna oblast
  5. Upravna i radnopravna oblast
  6. Međunarodnopravna oblast


Ovom prilikom će u okviru časopisa "Pravna riječ", biti štampan zbornik radova sa referatima iz svih grana prava, sa obrađenim brojnim aktuelnim pravnim pitanjima koja će analizirati istaknuti naučni i stručni radnici kao i pravni praktičari, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Pozivaju se svi zainteresovani da se prijave za Savjetovanje najkasnije do 30. septembra 2014. godine.

Kotizacija za sve učesnike je 200,00 KM i uplaćuje se na žiro račun Udruženja pravnika Republike Srpske 562-099-00016144-77 kod NLB Razvojna banka a.d Banja Luka. Izuzetno kotizacija se može uplatiti i direktno na blagajni Udruženja pravnika Republike Srpske prije početka rada Savjetovanja.

U cijenu kotizacije uračunat je materijal za savjetovanje i organizovanje "Pravničke večeri" za sve učesnike.

Prijave učesnika treba poslati poštom ili predati neposredno u Udruženje pravnika Republike Srpske, 78000 Banja Luka, ul. Veselina Masleše br. 28/I, direktno na telefon/fax: 051/212-320 ili putem e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Izvor: sajt Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Štampa