Novosti

ODRŽANA PREDAVANJA PROFESORICE SA PRAVNOG FAKULTETA UNIVERZITETA „GOCE DELČEV“ U ŠTIPU


U okviru programa Erazmus+ i mobilnosti profesora na našem fakultetu, prof. dr Marija Ampovska profesorica Pravnog fakultetu Univerziteta „Goce Delčev“ u Štipu, održala je predavanje studentima treće godine.
Prof. Marija Ampovska istaknuti je profesor Obligacionog prava koja je do sada u okviru Erazmus+ programa održala više predavanja na prestižnim univerzitetima.
Predavanja su bila pravi primjer održavanja interaktivne nastave. Studenti treće godine našeg fakulteta aktivno su izlagali rezultate svojih istraživačkih radova u okviru novog izazova za pravnu nauku i praksu – Vještačka inteligencija kao proizvod. Vrlo uspješno su u višednevnom i višečasovnom radu zajedno sa prof. Marijom Ampovskom i predmetnim nastavnikom prof. dr Stankom Stjepanović ukazali na neophodnost pravne regulative u ovoj oblasti.


Prof. dr Marija Ampovska primjerima je dočarala kako će se u sudskoj praksi rješavati problemi kada se pojavi proizvod sa nedostatkom, a sve u svijetlu revidirane Direktive o odgovornosti za neispravan proizvod.

Štampa