Novosti

PRAVNI FAKULTET UČESTVUJE U REALIZACIJI NAUČNO-ISTRAŽIVAČKOG PROJEKTA O FINANSIRANJU LOKALNE SAMOUPRAVE

Pravni fakultet će učestvovati u realizaciji naučno-istraživačkog projekta koji će se baviti temom finansiranja lokalne samouprave u Republici Srpskoj i Republici Srbiji. Projekat će biti realizovan u saradnji sa Pravnim fakultetom u Novom Sadu, a finansiraće ga Autonomna Pokrajina Vojvodina.

Realizacija ovog projekta predstavlja nastavak saradnje sa Pravnim fakultetom u Novom Sadu, koja je institucionalizovana potpisivanjem sporazuma o saradnji 2019. godine. Naš fakultet je već realizovao jedan projekat sa Pravnim fakultetom u Novom Sadu, takođe sredstvima koja je obezbijedio Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje, nauku i istraživačku delatnost Vojvodine, tokom prošle i pretprošle godine.

Juče je u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu upriličena ceremonija dodjele ugovora za 24 projekta koja će biti finansirana sredstvima Autonomne Pokrajine Vojvodina, a koja će realizovati univerziteti u Istočnom Sarajevu (15 projekata) i Banjoj Luci (devet projekata) u saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu.

Članovi projektnog tima sa našeg fakulteta biće: prof. dr Goran Marković, doc. dr Đorđe Marilović, viši asistent Brano Hadži Stević, ma i student Savka Dodić.

 

Štampa