Novosti

POZIV STUDENTIMA DA STUDIRAJU U ITALIJI U OKVIRU ERASMUS+ PROGRAMA

Studenti Pravnog fakulteta i u ovoj akademskoj godini imaju priliku provesti jedan semestar na studijama prava na jednom od univerziteta u Republici Italiji, Univerzitetu u Peskari, u okviru Erasmus+ programa mobilnosti studenata. Univerzitet u Peskari je univerzitet srednje veličine u Italiji i nalazi se u dva lijepa grada, Peskari, koja je na obali Jadranskog mora, i Kijetiju. U sastavu univerziteta nalazi se Fakultet (Departman) za pravne i društvene nauke, sa sjedištem u Peskari..

Tokom tekuće akademske godine, jedan student Pravnog fakulteta imaće priliku da provede ljetni semestar (pet mjeseci) na Univerzitetu u Peskari. Studentu će biti ponuđene konsultacije i nastavna literatura na engleskom jeziku, te polaganje ispita iz jednog broja predmeta koji su određeni od strane domaćina. Za informacije o konkretnim predmetima zainteresovani kandidati mogu da se obrate koordinatoru za međunarodnu saradnju Pravnog fakulteta, doc. dr Sanji Kreštalica putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Troškovi puta, smještaja (po pravilu, u studentskom domu u Peskari ili obližnjem gradu Kijetiju) i ishrane studentima će biti nadoknađeni u okviru projekta, u mjesečnom iznosu koji je fiksan i unaprijed određen, iz stipendije koju posredstvom programa Erasmus + dodjeljuje Evropska unija.

Uz prijavu na konkurs student prilaže:

  1. dokaz o položenim ispitima i ostvarenoj prosječnoj ocjeni tokom studija,
  2. kratku biografiju,
  3. motivaciono pismo,
  4. dokaz o poznavanju engleskog jezika.

Konkurs je otvoren osam (8) dana.

Štampa