Novosti

POZIV ZA UPIS U ŠKOLU MEĐUNARODNOG HUMANITARNOG PRAVA

 

Delegacija Međunarodnog komiteta Crvenog krsta/križa (MKCK) u Bosni i Hercegovini uputila je poziv zainteresovanim studentima Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu za učešće u Školi Međunarodnog humanitarnog prava. Saorganizator ovogodišnje Škole je Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Škola će biti održana u periodu od  3. do 5. jula 2023. godine u Sarajevu. Radni jezici škole su srpski i engleski jezik, te se od prijavljenih kandidata očekuje znanje engleskog jezika neophodno za adekvatno praćenje nastave i učešće u radu Škole.

Poziv je otvoren za tri studenta iz sjedišta Fakulteta u Palama i tri studenta iz odјeljenja u Bijeljini. 

Pozivamo sve zainteresovane studente prvog i drugog ciklusa studija da prijave za upis u školu Međunarodnog humanitarnog prava pošalju doc. dr Sanji Kreštalica na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do četvrtka, 15. juna 2023. godine, do 12 časova.

U prijavi obavezno navesti godinu studija i prosječnu ocjenu ostvarenu tokom studija.

U slučaju većeg broja prijavljenih kandidata, prednost će imati studenti viših godina studija, koji su ostvarili veći uspjeh tokom studija (prosječna ocjena), a do sada nisu učestvovali u Školi Međunarodnog humanitarnog prava.

Detaljan program rada Škole Međunarodnog humanitarnog prava biće objavljen nakon što se utvrdi konačna lista učesnika. Po završetku Škole, studentima će biti dodijeljeni sertifikati.

Štampa