Novosti

POZIV STUDENTIMA – POSJETA TUŽILAŠTVU BOSNE I HERCEGOVINE

Uprava Pravnog fakulteta u saradnji sa Tužilaštvom Bosne i Hercegovine organizuje posjetu studenata Tužilaštvu Bosne i Hercegovine 15. novembra 2022. godine.

Program posjete predviđa prezentaciju o nastanku, razvoju i sadašnjim kapacitetima Tužilaštva Bosne i Hercegovine, nadležnostima i ulozi institucije u sistemu krivičnog pravosuđa, kao i obraćanje tužilaca. Takođe, biće upriličeno obraćanje istražitelja iz Odsjeka za istrage i podršku svjedocima koji bi studentima govorili, između ostalog, o specifičnostima složenih krivičnih istraga, te radu i odgovornosti istražitelja i stručnih saradnika Tužilaštva BiH.

Nakon toga, predviđen je kratki obilazak institucije, u okviru kojeg bi studenti vidjeli prijemnu kancelariju, pisarnicu, salu za saslušanje itd., a tokom obilaska, studentima bi bio objašnjen rad na predmetima kao i uloga pojedinih odsjeka u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

 

Pozivamo zainteresovane studente da se prijave za posjetu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do petka 21. 10. 2022. godine, do 15.00 časova.

Štampa