Example of Section Blog layout (FAQ section)

Veče besjede, Pale, 31. oktobar 2011. god.

Pravni fakultet u Istočnom Sarajevu bio je domaćin takmičenja u debati i besjedništvu u okviru Dana Pravnog fakulteta u Palama, proslave krsne slave i šest i po decenija rada.

„Veče besjede“ priređeno je po drugi put, nakon što je Sekcija obnovila rad tokom 2010. godine. Da besjedništvo na ovim prostorima ima budućnost pokazali su studenti iz Beograda, Novog Sada, Banje Luke, Pala i Bijeljine.

Najbolji besjednici, prema glasovima publike, bili su studenti Pravnog fakulteta u Palama Marko Močević i Nikola Čvoro, koji su za besjede „Razgovor sa nečastivim“, odnosno „Šta mi je rekao učitelj“, dobili isti broj glasova i tako ravnopravno podijelili prvo mjesto. Drugu nagradu osvojila je njihova kolegica Aleksandra Čvoro, govoreći po tekstu „Volim te“, dok je treće mjesto pripalo Savi Stamboliću iz Novog Sada, koji je, govorio izvanredan tekst „Honestum vitae“.

Najboljim besjednicima uručena su posebna priznanja, kao i Monografija Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Svim učesnicima uručene su zahvalnice, uz otvoren poziv da učestvuju i na sljedećem okupljanju.

 

UČESNICI

Sonja Kešić – „Sačuvajmo riječi“

Video snimak

Milan Milutin – „Ne lomite mi bagrenje“

Video snimak

Nemanja Mitrović – „Ja: juče, danas i sutra“

Video snimak

Mladen Mijić – „Gdje su revolucionari“

Video snimak

Nikola Čvoro – „Šta mi je rekao učitelj“

Video snimak

Sava Stambolić – „Honestum vitae

Video snimak

Nikolina Umljenović – „Plemenita laž“

Video snimak

Marko Močević – „Razgovor sa nečastivim“

Video snimak

Miloš Sikiraš – „O obrazovanju“

Video snimak

Đorđe Marilović – „Bejbi fejs“

Video snimak

Aleksandra Čvoro – „Volim te“

Video snimak

Štampa