Obavještenja

OBAVJEŠTENJE: NOVI NASTAVNI PLAN I PROGRAM NA STUDIJSKOM PROGRAMU PRAVO NA PRVOM CIKLUSU STUDIJA POČEV OD 2022/2023. GODINE

Naučno-nastavno vijeće Pravnog fakulteta usvojilo je novi nastavni plan i program prvog ciklusa studija, koji će važiti za studente koji prvi put upišu prvu godinu studija u akademskoj 2022/2023. godini. Studenti koji su već upisali studije na Pravnom fakultetu nastaviće da studiraju po dosad važećem nastavnom planu i programu, po kome će i završiti studije.

Suština usvajanja novog nastavnog plana i programa u tome je da se ukida jedan predmet (Ekonomska politika i evropske integracije), dok se nekoliko dosad jednosemestralnih predmeta dijele na po dva jednosemestralna predmeta. Cilj ovih promjena je da bude predviđeno dovoljno časova predavanja, kako bi profesori imali dovoljno vremena da održe potrebna predavanja, odnosno kako bi studenti mogli da odslušaju sva potrebna i detaljna predavanja i da na taj način lakše savladaju materiju. Drugi cilj promjena je da studenti lakše polažu ispite, budući da će imati više oslobađajućih kolokvijuma i da će ispite moći da polažu parcijalno u više navrata, tj. više puta. Ukupan fond časova i obim materije koju studenti treba da savladaju neće biti veći nego dosad, što znači da studenti neće biti više opterećeni ukupnim brojem časova i obimom materije posmatrano na sve četiri godine studija.

Nastavni plan 2022-2023 možete pogledati OVDЈE.

Štampa