to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

O fakultetu

Godišnjak studenata Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu

Nastavno-naučno vijeće Pravnog fakulteta, na 27. sjednici od 27. aprila 2013. god., donijelo je odluku o osnivanju studentskog stručnog časopisa u elektronskom izdanju pod nazivom Godišnjak studenata Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu.

U ovom studentskom stručnom glasilu radove mogu objavljivati studenti sva tri ciklusa studija pravnih fakulteta iz zemlje i okruženja. Časopis je prvenstveno nastao s ciljem da se mladim istraživačima omogući objavljivanje stručnih radova kao preduslova za uspješno okončanje studija drugog i trećeg ciklusa, ali i kao mogućnost da svi studenti javno objave svoje istraživačke rezultate do kojih su došli tokom studiranja.

Pokretanjem ovog stručnog glasila, Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu svrstao se među rijetke, ali najveće i najznačajnije pravne fakultete iz regiona koji takođe objavljuju studentske časopise, a kakvi su Pravni fakultet u Beogradu (Studentska revija za privredno pravo) te Pravni fakultet u Zagrebu (Pravnik, Zagrebačka pravna revija).

Publikaciju uređuje Redakcija naučnog časopisa Godišnjak Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu, što glasilu daje posebnu vrijednost jer su rijetki studentski časopisi u kojima su urednik i članovi redakcije tako značajna imena pravne nauke.

Ovim putem, pozivamo sve zainteresovane studente, kako našeg, tako i ostalih pravnih fakulteta da nam dostave svoje priloge za objavljivanje.

Detaljnije informacije o časopisu, kao i uputstvo za autore i pravila citiranja možete pogledati na zvaničnoj internet stranici, koja je još uvijek u izradi, ali sadrži osnovne podatke.


Redakcija Godišnjaka studenata

Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu


Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892