O fakultetu

NAŠ STUDENT DOBITNIK NAGRADE FONDACIJE ZA SRPSKI NAROD I DRŽAVU

 

Student treće godine Pravnog fakulteta, Simeon Petković, osvojio je treće mjesto na Konkursu za godišnju studentsku nagradu Fondacije za srpski narod i državu. Konkurs je podrazumijevao pisanje eseja na aktuelne teme - Evrointegracije: Mini Šengen i regionalna saradnja i Izazovi i perspektive moderne demokratije.

Žiri koji je pregledao eseje činila su tri profesora Pravnog i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i dvojica diplomata Republike Srbije.

Konkurs je raspisan za studente osnovnih i master akademskih studija fakulteta društveno-humanističkih nauka iz Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Među učesnicima iz regiona bili su i studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Fakulteta međunarodnih odnosa i svjetske politike na Državnom Lingvističkom  Univerzitetu „N. A. Dobroljubov“ u Nižnjem Novgorodu.

Uz veliku pomoć znanja stečenog na Pravnom fakultetu kolega Petković je nagrađen trećim mjestom od 39 pregledanih radova, uz obrazloženje žirija da je tekst autora, na temu Izazovi i perspektive moderne demokratije, privukao pažnju po svojoj autentičnoj iskrenosti, slobodnom razmišljanju i zanimljivim zaključcima. Nagrađen je sa prikladnim stručnim i novčanim nagradama, koje je u Kruševcu uručio lično predsjednik Republike Srbije, g. Aleksandar Vučić.

Kolega Petković poručuje svim studentima da što češće učestvuju na konkursima i takmičenjima sa temama vezanim za studije prava jer će tako, još za vrijeme studiranja, najbolje  iskoristiti znanja i vještine koja stiču na Pravnom fakultetu.

             

 

 

 

 

 

 

Štampa