O fakultetu

DODIJELJENI SERTIFIKATI POLAZNICIMA EKOLOŠKE PRAVNE KLINIKE

 

Dodjelom sertifikata polaznicima uspješno je okončana još jedna Ekološka pravna klinika. Tokom akademske 2020/2021. godine, kliniku je pohađalo trideset studenata prvog i drugog ciklusa studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Koordinator klinike bila je doc. dr Sanja Kreštalica.

Kao i prethodnih godina, Ekološku pravnu kliniku organizovalo je Udruženje „Aarhus centar u BiH“,  uz finansijsku podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini. Usljed nepovoljne epidemiološke situacije, pravna klinika je organizovana onlajn, putem Zoom platforme.

Cilj ove pravne klinike bila je obuka studenata za praktičnu primjenu pravnih propisa iz oblasti ekologije, posebno Aarhuske konvencije, u domaćem pravnom poretku, kroz rad na konkretnim slučajevima. Rad pravne klinike se odvijao u četiri sesije, tokom kojih je održan niz predavanja i obuka za praktičnu primjenu pravnih propisa iz oblasti ekologije.

Ovom prilikom Pravni fakultet izražava kolegijalnu zahvalnost kolegicama i kolegama iz Udruženja „Aarhus centar u BiH“; na višegodišnjoj plodnoj saradnji, kao i svim studentkinjama i studentima koji su aktivno učestvovali u radu Ekološke pravne klinike.

  

  

Štampa