O fakultetu

ODRŽANO PREDAVANJE PROFESORA SALMENE IZ ITALIJE


Prof. dr Giovanni Brandi Cordasco Salmena, iz Republike Italije, održao je predavanje na Pravnom fakultetu. Predavanje iz oblasti rimskog prava, na temu „Accidentalia negotii. La disciplina dei patti aggiunti“ („Accidentalia negotii. Regulativa o dodatnim sporazumima“), profesor Salmena održao je 4. juna 2021. godine putem Zoom platforme. Prenos predavanja bio je priređen u sjedištu Pravnog fakulteta, u Palama, kao i u odјeljenju u Bijeljini.

Studentima i svima prisutnima simultani prevod predavanja sa italijanskog na srpski jezik omogućio je prof. dr Samir Aličić. Profesor Aličić organizovao je ovo predavanje u saradnji sa dekanom Pravnog fakulteta prof. dr Goranom Markovićem.

Dekan Marković pozdravio je prisutne i zahvalio profesoru Salmeni koji je prihvatio poziv da održi predavanje. Izrazio je nadu da je ovo početak duge saradnje Pravnog fakulteta i profesora Salmene, i uputio poziv profesoru da bude gost u sjedištu Pravnog fakulteta na Palama čim to dozvole okolnosti u vezi sa trenutnom pandemijom. Dekan je posebno zahvalio profesoru Aličiću, glavnom organizatoru ovog predavanja.

Profesor Salmena zahvalio je Pravnom fakultetu, dekanu Markoviću i posebno profesoru Aličiću. Predavanje bi bilo organizovano uživo da su okolnosti dopustile. Dvočasovnom prenosu prisustvovali su studenti prve i starijih godina, koji su imali priliku da postavljaju pitanja. Predavanje su pratili prodekan za naučno-istraživački rad prof. dr Dimitrije Ćeranić, doc. dr Sanja Savić i viša asistentkinja mr Mirjana Pupić sa Katedre za istoriju države i prava, kao i profesori i asistenti sa drugih katedara. Tehničku organizaciju predavanja vodio je viši ass. Đorđe Marilović, mr. Ovo je još jedan od vidova međunarodne saradnje i prilika za usavršavanje koje Pravni fakultet u posljednje vrijeme pruža svojim studentima.

Štampa