O fakultetu

DEKAN PRAVNOG FAKULTETA RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICIMA SLUŽBENOG GLASNIKA IZ BEOGRADA

Dekan Pravnog fakulteta prof. dr Goran Marković razgovarao je sa predstavnicima JP „Službeni glasnik“ iz Beograda dr Mijodragom Radojevićem, urednikom Pravne biblioteke i gđom Milinom Krejović, stručnim saradnikom za plasman i prodaju knjiga. Službeni glasnik je najveći i najugledniji izdavač naučne i stručne literature na Balkanu, koji izdaje naučna dјela domaćih i stranih autora, kao i komentare zakona, priručnike i drugu literaturu. Izdavački opus Službenog glasnika znatno je veći i značajniji od izdavačke dјelatnosti bilo kog drugog izdavača.

Poseban dio izdavačke dјelatnosti Službenog glasnika čini Pravna biblioteka, u okviru koje se objavljuju naučna i stručna dјela iz oblasti pravnih nauka, a Glasnik je izdavač i dјela iz drugih nauka. Pravni fakultet nastoji da omogući svojim nastavnicima, saradnicima i studentima, kao i nastavnicima, saradnicima i studentima drugih fakulteta, te građanima da brzo, jednostavno i po povoljnim cijenama dođu do vrlo cijenjene literature. To je od izuzetnog značaja za naučni rad, ali i za obogaćivanje kulturnog života u našoj sredini.

Cilj sastanka bio je da se pronađu načini distribucije izdanja Službenog glasnika, koji će u prvom redu zadovoljiti potrebe nastavnika Pravnog, ali i Filozofskog i Ekonomskog fakulteta, kao i građana koji imaju potrebu za vrhunskom knjigom. Predstavnici Službenog glasnika pokazali su konkretan interes za saradnju sa našim fakultetom, u obostranom interesu, ali i u interesu šire zajednice. Postignut je načelni dogovor o tome kako će izdanja Službenog glasnika biti dostupna na našem tržištu, o čemu će zainteresovani biti obaviješteni u narednom periodu.

Štampa