O fakultetu

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA UČESTVOVALI U TAKMIČENJU IZ DEBATE

Studenti Pravnog fakulteta, Simeon Petković, Andrija Dimitrić i Nikola Čorlija, učestvovali su u takmičenju iz debate, na temu „Odgođena pravda je uskraćena pravda?“. Takmičenje je priredio Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine, u okviru projekta „Izgradnja efikasnog pravosuđa u službi građana“ koji finansira Evropska unija.

Takmičenje je okupilo timove pravnih fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Univerziteta u Banjoj Luci, Univerziteta u Sarajevu i Sveučilišta u Mostaru. Debata je održana u Karl Poper debatnom formatu. Ovogodišnje opšte zdravstvene okolnosti i važeće mjere uslovile su održavanje takmičenja u onlajn formatu. Prvobitna zamisao organizatora bila je da se takmičenje održi uživo. Članovima tima Pravnog fakulteta, koji studiraju u sjedištu fakulteta u Palama i u oдjeljenju u Bijeljini, Pravni fakultet obezbijedio je uslove za rad u informatičkom kabinetu i Biblioteci Pravnog fakulteta, kao i smještaj tokom boravka u Palama za vrijeme priprema. U odsustvu rukovodioca Debatnog kluba Pravnog fakulteta, doc. dr Sanje Kreštalica, tehnički koordinator tima Pravnog fakulteta bio je viši ass. Đorđe Marilović, mr. Organizatori takmičenja dodijeliće sertifikate svim učesnicima takmičenja.


Izražavamo zahvalnost Visokom sudskom i tužilačkom savjetu za posvećenost održavanju takmičenja uprkos otežavajućim uslovima, i nadamo se da će ovo takmičenje uspješno prevazići sve izazove i ostati u kalendarima debatnih timova pravnih fakulteta u Republici Srpkoj i Federaciji BiH.

Štampa