to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Vijesti

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA UČESTVOVALI U TAKMIČENJU IZ DEBATE

Studenti Pravnog fakulteta, Simeon Petković, Andrija Dimitrić i Nikola Čorlija, učestvovali su u takmičenju iz debate, na temu „Odgođena pravda je uskraćena pravda?“. Takmičenje je priredio Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine, u okviru projekta „Izgradnja efikasnog pravosuđa u službi građana“ koji finansira Evropska unija.

Takmičenje je okupilo timove pravnih fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Univerziteta u Banjoj Luci, Univerziteta u Sarajevu i Sveučilišta u Mostaru. Debata je održana u Karl Poper debatnom formatu. Ovogodišnje opšte zdravstvene okolnosti i važeće mjere uslovile su održavanje takmičenja u onlajn formatu. Prvobitna zamisao organizatora bila je da se takmičenje održi uživo. Članovima tima Pravnog fakulteta, koji studiraju u sjedištu fakulteta u Palama i u oдjeljenju u Bijeljini, Pravni fakultet obezbijedio je uslove za rad u informatičkom kabinetu i Biblioteci Pravnog fakulteta, kao i smještaj tokom boravka u Palama za vrijeme priprema. U odsustvu rukovodioca Debatnog kluba Pravnog fakulteta, doc. dr Sanje Kreštalica, tehnički koordinator tima Pravnog fakulteta bio je viši ass. Đorđe Marilović, mr. Organizatori takmičenja dodijeliće sertifikate svim učesnicima takmičenja.


Izražavamo zahvalnost Visokom sudskom i tužilačkom savjetu za posvećenost održavanju takmičenja uprkos otežavajućim uslovima, i nadamo se da će ovo takmičenje uspješno prevazići sve izazove i ostati u kalendarima debatnih timova pravnih fakulteta u Republici Srpkoj i Federaciji BiH.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892

 

});})(jQuery);