to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

O fakultetu

NA PRAVNOM FAKULTETU ODRŽANO PREDAVANJE O ZAŠTITI OD NASILJA U PORODICI

Na Pravnom fakultetu je održano predavanje o zaštiti od nasilja u porodici, kao dio aktivnosti u okviru istoimene pravne klinike. Predavanje je održala gđa Jovana Janković, psiholog i aktivist Udruženja žena „Viktorija" iz Pala. Studenti su u prethodnom periodu slušali predavanja profesora pravnih fakulteta i zaposlenih u pravosudnim i drugim institucijama koje pružaju pomoć žrtvama nasilja u porodici. Ovo predavanje bilo je drugačije, jer je studentima prava pružena mogućnost da se upoznaju sa psihološkim aspektima ovog društvenog problema.
Nakon održanog predavanja, studenti su aktivno učestvovali u diskusiji, postavljajući pitanja i iznoseći mišljenja, pokazujući time zainteresovanost za ovaj društveni fenomen, ali i zrelost svoje ličnosti i pravničkog razmišljanja. 
Ovo predavanje predstavlja nastavak saradnje sa Udruženjem žena „Viktorija" iz Pala, koje se godinama bori, između ostalog, i za pružanje zaštite i pomoći žrtvama nasilja u porodici. Pravni fakultet, sa svoje strane, daje doprinos široj društvenoj zajednici u prepoznavanju ovog ozbiljnog društvenog problema i borbi za njegovo savladavanje.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892