O fakultetu

POZIV STUDENTIMA DA UČESTVUJU U TAKMIČENJU IZ DEBATE

 

U okviru projekta "Izgradnja efikasnog pravosuđa u službi građana" koji organizuje Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine, a finansira Evropska unija, biće organizovano takmičenje iz debate studenata pravnih fakulteta u Istočnom Sarajevu, Banjoj Luci, Sarajevu i Mostaru (Sveučilište u Mostaru).

Teme debate će se odnositi na odgovornost, nezavisnost, digitalizaciju, pravdu, u osloncu na posljednji EU Izvještaj o napretku BiH, kao i na izvještaj Reinhard Priebe o stanju pravosuđa u BiH.

Studenti će biti  informisani o temi  minimalno 15 dana prije organizacije debate. U drugoj polovini marta biće organizovane dvije polufinalne debate, a  tokom aprila finalna debata između pobjednika prethodne dvije debate.

Svi učesnici će dobiti certikate o učestvovanju u ovoj aktivnosti, kao i promotivni materijal pripremljen za aktivnosti sa mladima. Najboљi tim će dobiti tri vaučera za kupovinu knjiga u vrijednosti od po 300KM.

Pozivamo studente našeg fakulteta da se prijave za učešće u debati. Zainteresovani studenti treba da se jave na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., do 20. februara.

Štampa