O fakultetu

PRAVNI FAKULTET JOŠ JEDNOM POTVRDIO UGLED U AKADEMSKOJ ZAJEDNICI – MINISTARSTVO DONIJELO ODLUKU DA SUFINANSIRA IZDANJA PRAVNOG FAKULTETA

Na Konkursu za sufinansiranje naučnih publikacija u 2020. godini, koji je objavilo Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, Pravni fakultet je postigao izuzetan uspjeh. Zbornik radova „Pravo, tradicija i promjene“, Tom 1 i Tom 2, u kojima su objavljeni radovi sa VIII Naučnog skupa povodom Dana Pravnog fakulteta, prihvaćen je za sufinansiranje u kategoriji zbornika sa međunarodnog naučnog skupa prve kategorije.

Podsjećamo da je Naučni skup povodom Dana Pravnog fakulteta kategorisan i klasifikovan kao međunarodni naučni skup prve kategorije, odnosno najboљe je vrednovan skup u oblasti društveno-humanističkih nauka u Republici Srpskoj. Osim Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, suorganizatori skupa su Međunarodni savez pravnika, Moskva, Srpsko udruženje za krivičnopravnu teoriju i praksu, Beograd, i Institut za kriminološka i sociološka istraživanja iz Beograda.

Osim Zbornika radova, Ministarstvo je prihvatilo i sve tri poslate prijave za sufinansiranje naučnih monografija čiji je izdavač Pravni fakultet, a autori naši nastavnici – doc. dr Dimitrije Ćeranić, doc. dr Radislav Lale i doc. dr Sanja Savić.

Od deset publikacija koje su sufinansirane a čiji su autori odnosno izdavači sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu, četiri su sa Pravnog fakulteta. To znači da su naši autori odnosno naš fakultet učestvovali sa 40 % sufinansiranih publikacija sa našeg univerziteta.

Ovo je samo još jedan dokaz potvrde naučnog ugleda koji Pravni fakultet kao naučno-obrazovna ustanova, ali i njegovi nastavnici kojima je on matična kuća imaju u domaćoj i inostranoj akademskoj zajednici i koji je svakim danom sve veći.

Štampa