O fakultetu

POZIV ZAINTERESOVANIM STUDENTIMA DA UČESTVUJU U RADU EKOLOŠKE PRAVNE KLINIKE

POZIV ZAINTERESOVANIM STUDENTIMA DA UČESTVUJU U RADU EKOLOŠKE PRAVNE KLINIKE

I ove godine, u sklopu projekta „Ekološka pravna klinika“ Udruženje Aarhus centar u BiH će u periodu od početka novembra do kraja decembra organizovati pravnu kliniku za studenate Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Usljed nepovolјne epidemiološke situacije, a poštujući preporuke nadležnih organa, ovogodišnja Klinika biće održana elektronskim putem. Koordinator Ekološke pravne klinike je doc. dr Sanja Kreštalica.

Cilj ove pravne klinike je obuka studenata za praktičnu primjenu pravnih propisa iz oblasti ekologije, posebno Aarhuske konvencije, u domaćem pravnom poretku, kroz rad na konkretnim slučajevima. Rad pravne klinike će se odvijati u četiri sesije, tokom kojih će biti održan niz predavanja i obuka za praktičnu primjenu pravnih propisa iz oblasti ekologije.

Prva sesija će biti održana 5. i 6. novembra 2020. godine. Detaljan program rada pravne klinike biće objavlјen nakon što se utvrdi konačna lista učesnika pravne klinike. Budući da će se rad Ekološke pravne klinike odvijati putem odgovarajućih elektronskih platformi, broj učesnika ove godine nije ograničen.

Pozivamo sve zainteresovane studente prvog i drugog ciklusa studija da se prijave za učešće u radu Ekološke pravne klinike na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do srijede, 4. oktobra 2020. godine, do 14 časova.

Štampa