to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

O fakultetu

NA PRAVNOM FAKULTETU BIĆE ODRŽANA PRAVNA KLINIKA „VJEŠTINE ZASTUPANJA U KRIVIČNOM POSTUPKU“

NA PRAVNOM FAKULTETU BIĆE ODRŽANA PRAVNA KLINIKA „VJEŠTINE ZASTUPANJA U KRIVIČNOM POSTUPKU“

Pravni fakultet potpisao je Memorandum o razumijevanju i saradnji sa Nacionalnim centrom za državne sudove (NCSC) – Kancelarija u BiH, na osnovu koga će početkom ljetnog semestra 2020/2021. godine biti održana Pravna klinika „Vještine zastupanja u krivičnom postupku“.

U okviru Pravne klinike, studenti će pohađati praktičnu nastavu, imati podršku pravnih praktičara (sudija Suda BiH Dragomir Vukoje, javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Mirza Đozo i advokat Bojan Veselinović), posjećivati sudove i pratiti suđenja, te učestvovati u simulaciji suđenja.

Cilj projekta je pripremanje studenata za odgovornosti sudije, tužioca i advokata, putem učenja zasnovanog na praksi koje unapređuje poznavanje vještina zastupanja u krivičnom postupku.

Kroz praktične vježbe, studenti će učiti o ulogama i odgovornostima sudija, tužilaca i advokata u krivičnim predmetima, ali i steći uvid u dužnosti svjedoka i vještaka. Pored toga studenti će naučiti kako da analiziraju i rješavaju probleme kao stranke u krivičnom postupku te spoznati kompleksnost zastupanja na glavnom pretresu u krivičnom postupku.

Dana 13.11.2020. godine sa početkom u 12.00 časova u velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta (uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera), sutkinja Mel Flanagan u okviru Pravne klinike održaće prezentaciju „Implicitne presude (njihov uticaj na pravosuđe)“. Predavanje će biti prilika da se zainteresovani studenti upoznaju sa sadržinom i metodologijom nastave u okviru pravne klinike u drugom semestru, te da nakon predavanja odluče jesu li zainteresovani da se prijave za učešće u njenom radu.

Obezbijeđen je konsekutivni prevod sa engleskog jezika.

Koordinatori pravne klinike su prof. dr Mladenka Govedarica i viši asistent mr Igor Petković.

Pozivamo zainteresovane studente III i IV godine da nam se pridruže. 

Molimo da ponesete lične zaštitne maske.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892