to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

O fakultetu

PRAVNI FAKULTET POSTIGAO IZUZETAN USPJEH – NAUČNI SKUP POVODOM DANA PRAVNOG FAKULTETA KLASIFIKOVAN I KATEGORISAN KAO MEĐUNARODNI NAUČNI SKUP PRVE KATEGORIJE

PRAVNI FAKULTET POSTIGAO IZUZETAN USPJEH – NAUČNI SKUP POVODOM DANA PRAVNOG FAKULTETA KLASIFIKOVAN I KATEGORISAN KAO MEĐUNARODNI NAUČNI SKUP PRVE KATEGORIJE

 „Naučni skup povodom Dana Pravnog fakulteta“, čiji je organizator Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, nakon dostavljene dokumentacije za ponovni postupak klasifikacije i kategorizacije klasifikovan je kao međunarodni naučni skup i na osnovu ispunjenih mjerila za klasifikaciju i kategorizaciju dodijelјeno mu je 17 bodova, što predstavlјa prvu kategoriju. Ovim je naš skup svrstan među najznačajnije i najboљe naučne skupove iz svih naučnih oblasti koji se održavaju u Republici Srpskoj, a najboљe je kategorisan i klasifikovan naučni skup koji se tradicionalno održava u oblasti društveno-humanističkih nauka.

Dekani i prodekani, članovi naučnih i organizacionih odbora, urednici zbornika, učesnici skupova, kao i svi oni koji su pomogli da se u posljednjih deset godina redovno održava Naučni skup povodom Dana Pravnog fakulteta i da iz godine u godinu napreduje, ovim su dobili zasluženo priznanje za hiljade sati predanog rada. Uvjereni smo da će Pravni fakultet i u narednim decenijama nastaviti sa napredovanjem u naučno-istraživačkom i obrazovnom radu i da će ostati jedan od temelja na kojima počiva univerzitetski život i budućnost Republike Srpske.

Tri suorganizatora naučnog skupa – Međunarodno udruženje pravnika sa sjedištem u Moskvi, Srpsko udruženje za krivičnopravnu teoriju i praksu iz Beograda, i Institut za kriminološka i sociološka istraživanja iz Beograda, umnogome su doprinijeli našem uspjehu na čemu smo im zahvalni. Svakako, uspjeh je i plod ugleda i zalaganja članova Naučnog odbora skupa, u kome su priznati naučnici iz osam država (Rusije, Mađarske, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Slovenije i BiH), koji su objavljivali radove u publikacijama sa ISI liste i odnose se na temu skupa.

Nemjerljiv doprinos našem zajedničkom uspjehu dali su sami učesnici skupa kojih je svake godine sve više. Na prošlogodišnjem skupu učestvovalo je 90 naučnika iz osam država (Rusija, SAD, Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Bosna i Hercegovina) koji su poslali 75 samostalnih i koautorskih referata. Radovi sa ovog skupa objavlјeni su u Zborniku radova „Pravo, tradicija i promjene“, na preko 900 strana u dva toma. Ovogodišnji Naučni skup povodom Dana Pravnog fakulteta na opštu temu „Izazovi pravnom sistemu“ okupio je 96 naučnika iz 12 država (Rusija, Italija, Mađarska, Bugarska, Rumunija, Turska, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina) koji su poslali 82 samostalna i koautorska rada.

Nadamo se da će naredni Naučni skup povodom Dana Pravnog fakulteta, koji planiramo za oktobar 2021. godine okupiti još više učesnika iz mnogo više država, i da će se za Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu čuti još dalјe i još više. Pozivamo vas da zajednički radimo na tome jer naš naučni skup predstavlja prilog širenju umne pravničke zajednice koju neće dijeliti različite međe, već će je spajati svijest o prijekoj potrebi ostvarivanja različitih vrijednosti u pravu, od onih temeljnih pa sve do onih pravno-tehničkih.

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892