to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

O fakultetu

PREDSTAVNICI EVROPSKE ORGANIZACIJE ZA JAVNO PRAVO POSJETILI NAŠ UNIVERZITET

Direktor Evropske organizacije za javno pravo (EPLO) prof. dr Spiridon Flogaitis i g. Panajotis Aleksopulos, specijalni savjetnik direktora Akademije za transparentnost i ljudska prava, posjetili su Univerzitet u Istočnom Sarajevu. Uvažene goste primili su doc. dr Marko Gutalj, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta, doc. dr Jelena Krunić, prorektor za nauku, istraživanje i razvoj, i prof. dr Goran Marković, dekan Pravnog fakulteta.

Na inicijativu Pravnog fakulteta, naš univerzitet je od 2012. godine kolektivni član EPLO, organizacije koja okuplja više od 60 evropskih univerziteta i naučnih instituta. Predstavnik našeg univerziteta u EPLO i član Upravnog odbora ove organizacije je prof. dr Goran Marković. Saradnja EPLO i Univerziteta u Istočnom Sarajevu dosad je dala višestruke rezultate. Pod uredništvom prof. dr Gorana Markovića, objavljen je zbornik radova Public Law in Bosnia and Herzegovina: Trends and Challenges, u kome su radove objavili naši profesori i asistenti, predstavljajući evropskoj naučnoj zajednici naše javno pravo. Naši profesori i asistenti imaju i mogućnost da objavljuju radove u časopisu Central and Eastern European Legal Studies, koji je ugledan međunarodni naučni časopis, u čijoj redakciji je i prof. dr Goran Marković. Prije nekoliko godina, prof. dr Spiridon Flogaitis bio je član naučnog odbora jednog od naučnih skupova koje je Pravni fakultet organizovao.

Na sastanku je dogovoreno da će biti intenzivirana saradnja između EPLO i našeg univerziteta, a kao konkretni oblici saradnje navedeni su: učešće EPLO u organizovanju naučnih skupova na Pravnom fakultetu; zajednički naučno-istraživački projekti; dolazak profesora sa evropskih univerziteta koji bi držali predavanja našim studentima; učešće naših studenata na ljetnim školama koje EPLO organizuje; organizovanje zajedničkog master programa na engleskom jeziku iz oblasti javnog prava.

U organizovanju ovog sastanka pomogla je gđa Milica Ristović Krstić, ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Grčkoj.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892