to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

O fakultetu

PRAVNI FAKULTET OSTVARIO ZNAČAJAN USPJEH PRI UPISU STUDENATA U PRVOM UPISNOM ROKU

PRAVNI FAKULTET OSTVARIO ZNAČAJAN USPJEH PRI UPISU STUDENATA U PRVOM UPISNOM ROKU

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu ostvario je veliki uspjeh pri upisu studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademsku 2020/2021. godinu. U prvom upisnom roku, prijavilo se 70 kandidata, što je za 20 % više u odnosu na isti period prošle godine. Po broju upisanih studenata, Pravni fakultet je treći među sedamnaest fakulteta i akademija u sastavu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dok je prošle godine bio šesti.

Studenti su prepoznali kao vrijedne aktivnosti koje je Pravni fakultet provodio u protekloj godini, u prvom redu studentsku praksu, pravne klinike, posjete institucijama i realizaciju Erasmus + projekta. Dobar glas o fakultetu koji omogućava svojim studentima da stiču kvalitetna teorijska znanja, da pohađaju studentsku praksu i učestvuju u brojnim vannastavnim aktivnostima, očigledno je privukao više kandidata nego prošle godine, uprkos tome što je broj maturanata manji.

Fakultet će se na najbolji način odužiti studentima koji mu ukazuju povjerenje. Oni će i dalje imati brojne i bogate aktivnosti, a fakultet će nastaviti da pomaže studentima prilikom zapošljavanja, i to ne samo nakon okončanja studija, nego i tokom studija, jer posao se ne traži nakon sticanja diplome, već tokom studija.

Novoupisane studente očekuje, kao i njihove starije kolege, izvrstan studij i rad sa uglednim profesorima, ali i olakšan način polaganja ispita, koji treba da omogući sticanje kvalitetnih znanja na jednostavniji način. Studenti će, uz pomoć mentora, od samog početka studiranja prolaziti spremni kroz sadržajne studije, jer će moći da se obrate za pomoć u svakom trenutku.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892