O fakultetu

НАШИ СТУДЕНТИ УЧЕСТВУЈУ У ОНЛАЈН ОБУЦИ „ТРГОВИНА ЉУДИМА“ ПУТЕМ ПЛАТФОРМЕ САВЈЕТА ЕВРОПЕ – HELP (Human Rights Education for Legal Proffesionals)

 

НАШИ СТУДЕНТИ УЧЕСТВУЈУ У ОНЛАЈН ОБУЦИ „ТРГОВИНА ЉУДИМА“ ПУТЕМ ПЛАТФОРМЕ САВЈЕТА ЕВРОПЕ HELP (Human Rights Education for Legal Proffesionals)

Савјет Евопе спроводи пројекат „Превенција и борба против трговине људима у Босни и Херцеговини“ као дио заједничке иницијативе и сарадње Европске уније и Савјета Европе под називом „Horizontal Facility за Западни Балкан и Турску – Фаза II”, која се спроводи с циљем помоћи корисницима у југоисточној Европи и усклађивања са стандардима Савјета Европе и правним тековинама Европске уније. Пројектом се настоји помоћи надлежним установама, стручњацима и организацијама цивилног друштва у праћењу и примјени препорука Групе стручњака Савјета Европе за сузбијање трговине људима (GRETA). Посебан дио пројекта је модул „Трговина људима“ који се спроводи путем онлајн платформе Савјета Европе за обуку правних стручњака – HELP (Human Rights Education for Legal Proffesionals).

У онлајн обуци „Трговина људима“ учествоваће студенти првог и другог циклуса студија Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву, из сједишта на Палама и одјељења у Бијељини. По успјешном завршетку обуке учесници ће добити сертификате Савјета Европе, а стечено знање о примјени Конвенције Савјета Европе о акцији против трговине људима и модул „Трговина људима” користиће им како приликом тражења запослења, тако и у правној пракси.

Правни факултет овом обуком наставља да својим студентима пружа прилике за стручно усавршавање током студија. Стручна пракса у РУГИПП-у, судовима, адвокатским канцеларијама, привредним друштвима, студијска путовања, размјена студената у оквиру Еразмус пројекта, правне клинике, обуке, учешћа на студентским конференцијама и такмичењима, само су неке од више десетина студентских активности које су предузете на нашем факултету у посљедњих годину-двије и које нас чине јединственим у региону.

Колеге студенти, хвала вам што учествујете у свим тим активностима и што својим трудом и знањем свједочите да је диплома нашег факултета међу најцјењенијим на тржишту рада!

Запослење и пословна будућност проналазе се током студирања, јер посао треба да тражи Вас, а не Ви њега!

 

 

 

Štampa