O fakultetu

NA PRAVNOM FAKULTETU ODRŽANA PANEL DISKUSIJA O ZNAČAJU I ZNAČENJU STUDENTSKOG VREDNOVANJA KVALITETA STUDIJA „VAŠE MIŠLJENJE NAM JE VAŽNO!“

ODRŽANA PANEL DISKUSIJA O ZNAČAJU I ZNAČENJU STUDENTSKOG VREDNOVANJA KVALITETA STUDIJA

„VAŠE MIŠLJENJE NAM JE VAŽNO!“

U prepunoj Svečanoj sali Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u srijedu 18. decembra 2019. godine, tražilo se mjesto više. Uz učešće više od pedeset studenata svih godina prvog ciklusa studija, te nekoliko nastavnika i saradnika Pravnog i drugih fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, po prvi put na Univerzitetu je organizovana diskusija ove vrste.

Panelisti su bili prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta doc. dr Marko Gutalj, koordinator za osiguranje kvaliteta Univerziteta dr Nenad Marković i dekan Pravnog fakulteta prof. dr Goran Marković. Diskusiju je moderirala koordinator za osiguranje kvaliteta Pravnog fakulteta viši ass. dr Sanja Kreštalica.

Nakon uvodnih izlaganja panelista u kojim je bilo riječi o osnovnim ciljevima studentskog vrednovanja kvaliteta studija, odnosno formiranju mišljenja studenata o kvalitetu studijskih programa, predmetima koji se u okviru njih izvode, funkcionisanja službi organizacionih jedinica i pedagoškog rada nastavnika i saradnika, uslijedila je bogata diskusija praćena brojim pitanjima i komentarima studenata.

Akcenat je stavljen na postupak anketiranja koji se na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu uspješno sporovodi od školske 2010/2011 godine. Na Pravnom fakultetu godinama se bilježi visoka izlaznost studenata na dobrovoljnu anonimnu anketu, što naše studente  dodatno kvalifikuje kao pozvane sagovornike na diskusijama ove vrste. Posebna pažnja posvećena je rezultatima i efektima ostvarenim u tom procesu. Kao jedan od fakulteta koji pažljivo njeguje partnerski odnos sa svojim studentima, Pravni fakultet ovom prilikom izražava kolegijalnu zahvalnost svim učesnicima održane panel diskusije.

  

 

Štampa