O fakultetu

POZIV ZAINTERESOVANIM STUDENTIMA DA UČESTVUJU U RADU EKOLOŠKE PRAVNE KLINIKE

 

У склопу пројекта „Еколошка правна клиника“ Удружње Аархус центар у БиХ ће у периоду од половине септембра до половине децембра 2019. године организовати правну клинику за по десет студената Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву и Правног факултета Универзитета у Сарајеву. Поред предавања, која ће бити организована у просторијама Мисије ОЦСЕ-а у Сарајеву, студенти ће ићи у посјету „Центру за посјетиоце Пецка“ код Мркоњић Града (студијска посјета извору ријеке Сане).

Циљ ове правне клинике је обука студената за практичну примјену правних прописа из области екологије, посебно Аархуске конвенције, у домаћем правном поретку, кроз рад на конкретним случајевима. Рад правне клинике ће се одвијати у четири сесије, током којих ће бити одржан низ предавања и обука за практичну примјену правних прописа из области екологије.

Прва сесија ће бити одржана 13. и 14. октобра 2019. године. Детаљан програм рада правне клинике биће објављен након што се утврди коначна листа учесника правне клинике. Све трошкове учешћа судената у раду правне клинике сноси организатор, Удружење Аархус центар у БиХ.

Позивамо све заинтересоване студенте првог и другог циклуса студија да се пријаве за учешће у раду еколошке правне клинике вишем асистенту Сањи Крешталица, мр путем е-маил адресе Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. до понедјељка, 7. октобра 2019. године.

Напомињемо да је број учесника ограничен, те ће у случају већег броја пријављених кандидата предност имати студенти виших година студија.

Štampa