O fakultetu

ПРЕДСТАВНИЦИ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА НА НУШИЋИЈАДИ

 

Представници Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву учествовали су у програму десете јубиларне Нушићијаде и петих Беседничких сусрета, од 23 до 25. августа у Ивањици.

 

Округли сто „Савременост и свевременост Нушићеве Реторике“ окупио је водеће предаваче бесједништва и реторике из Републике Србије и Републике Српске, а наш доц. др Димитрије Ћеранић, руководилац Бесједничке секције на Правном факултету, имао је част да одржи уводно излагање. Студенти Правног факултета и чланови Бесједничке секције Драган Фалаџић и Јевто Калајџић говорили су своје ауторске бесједе „Царство душманово“ и „Теби, савршеној“, како током трајања Округлог стола, тако и на јавном ревијалном наступу у центру Ивањице, гдје су се представили и студенти из Београда и Бање Луке.


Свечаност посвећена нашем великом говорнику, комедиографу, правнику и писцу дјела Реторика (наука о беседништву) ове године одржана је десети пут, а учешће представника Правног факултета на Нушићијади представља наставак вишегодишње сарадње.

 

Štampa