to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

O fakultetu

ПРАВНОМ ФАКУЛТЕТУ ОДОБРЕН ERASMUS + ПРОЈЕКАТ ОДЛИЧНА ПРИЛИКА ЗА ПОСЈЕТУ СТРАНИМ УНИВЕРЗИТЕТИМА

 
Европска комисија је одобрила финансирање Erasmus + пројекта, чији носилац је Универзитет у Катанцару, а у чијој реализацији учествује и Универзитет у Источном Сарајеву, тачније Правни факултет. То значи да ће наставници и студенти Правног факултета моћи да се пријаве за одлазак на Правни факултет Универзитета у Катанцару. Наставници ће моћи да држе предавања, док ће студенти моћи да слушају предавања, која ће им бити призната након што се врате из Италије и наставе студије на свом факултету. Трошкови боравка биће покривени из буџета пројекта. Број наставника и студената који ће моћи да бораве у Италији је ограничен, као што је случај и у другим пројектима ове врсте. Осим тога, наставници и студенти из Катанцара биће у прилици да дођу на наш Правни факултет, да држе наставу, односно да слушају предавања.
 
Учешће у Erasmus + пројектима од огромног је значаја за све универзитете у Европи, који имају развијен овај облик активности. Ови пројекти су од посебног значаја за универзитете у нашој земљи и сусједним земљама, јер се на тај начин успостављају нови односи сарадње, стичу нова знања и искуства, усавршава знање енглеског језика, упознају друге државе и испуњавају услови за будућу реакредитацију. Стога, учешће у овом пројекту и другим пројектима ове врсте од стратешког је значаја за Правни факултет.
 
Наставници и студенти Правног факултета биће благовремено обавијештени о условима учешћа у размјени наставника и студената са Универзитетом у Катанцару.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892