O fakultetu

МИНИСТАР РАЈЧЕВИЋ ПОСЈЕТИО ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ

У оквиру посјете Универзитету у Источном Сарајеву, министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво мр Срђан Рајчевић боравио је у посјети Правном факултету. У посјети су, поред министра, били и помоћник министра г. Синиша Марчић и шеф кабинета г. Дејан Ћућун. Министра Рајчевића са сарадницима примио је декан Правног факултета проф. др Горан Марковић.

У дужем разговору декан Марковић је информисао министра и његове сараднике о активностима на Правном факултету које се проводе у посљедњих осам мјесеци у области наставног и научно-истраживачког рада, као и о бројним ваннаставним активностима. Посебно је било говора о новом приступу у раду са студентима, чији циљ је да буде успостављена свакодневна сарадња наставног особља и студената, а факултет остане привлачно мјесто за велики број студената.

Министар Рајчевић је упознао декана Марковића са правцима и циљевима реформе система високог образовања у Републици Српској и дао је приједлоге у вези са иновирањем студијског програма, који треба да имају за циљ оспособљавање будућих правника за ужу специјализацију и за обављање оних правничких послова за којима постоји повећана потреба. Могућност иновирања је посебно реална на мастер студију, гдје је пожељан интердисциплинарни приступ и сарадња више факултета у његовој реализацији.

Министар Рајчевић, његови сарадници и декан Марковић разговарали су и о доношењу новог закона о високом образовању, а декан Марковић је искористио прилику да да неколико конкретних приједлога.

Štampa