O fakultetu

NA PRAVNOM FAKULTETU DIPLOMIRAO PRVI STUDENT sa prosječnom ocjenom 10

NA PRAVNOM FAKULTETU DIPLOMIRAO PRVI STUDENT sa prosječnom ocjenom 10

Na Pravnom fakultetu nedavno je diplomirao prvi student od obnavљaњa rada 1994. godine pa do danas, koji je studije okončao sa prosječnom ocjenom 10.

Brano Hadži Stević iz Bijeљine položio je sve ispite predviđene Nastavnim planom sa ocjenama 10, i tako postao najuspješniji student koji je u poslјednjih 25 godina diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Brano Hadži Stević je rođen 25. januara 1997. godine u Bijelјini. Završio je Osnovnu školu „Stevan Nemanja“ u Gornjem Dragalјevcu prosječnom ocjenom 5, za šta je nagrađen Vukovom diplomom. Tehničku školu „Mihajlo Pupin“ završio je u Bijeљini, takođe, odličnim uspjehom. Akademske 2015/2016. godine upisuje Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, na kojem je diplomirao 27. juna 2019. godine.

Tokom studiraњa na Pravnom fakultetu nagrađivan je kao najboљi student druge, treće i četvrte godine, a maja 2019. godine Univerzitet u Istočnom Sarajevu mu je dodijelio Plaketu za izuzetan uspjeh postignut tokom studija. Takođe, bio je član Besjedničke sekcije, učesnik na nekoliko takmičeњa iz besjedništva, te učesnik domaćih i međunarodnih škola na kojima su učestvovali studenti iz tridesetak država. Bio je učesnik Škole rodne ravnopravnosti koju je 2016. godine organizovao Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu u saradњi sa organizacijom UN Women. Septembra 2017. godine bio je učesnik Škole tolerancije na Palama, koju su organizovali Univerzitet Milano-Bikoka iz Italije, Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Univerzitet u Sarajevu, a tema Škole bila je „Evropa, granice i migracije“. Naredne, 2018. godine, učestvovao je na Školi tolerancije koju su organizovali isti univerziteti, a koja je održana u Italiji (Milano) na temu „Preispitivanje kulture tolerancije: grupe, konflikti i pomireњe“.

Napisao je više radova iz oblasti prava, prvenstveno iz ustavnog prava. Autor je dva naučna rada: „Pitanje suverenosti Bosne i Hercegovine s obzirom na ovlašćenja visokog predstavnika“ i „Jačanje izvršne vlasti – vlada kao prikriveni zakonodavac“. Pored toga, napisao je radove „Društveni značaj i perspektive rodne ravnopravnosti“ i „Bosna i Hercegovina: nenaučena lekcija i neizvijesna budućnost“, povodom škola čiji je učesnik bio. Tokom studiraњa je napisao dvadeset seminarskih radova iz javnopravne, građanskopravne i krivičnopravne materije.

Čestitamo kolegi Hadži Steviću na odličnom uspjehu i želimo mu nastavak uspješne profesionalne karijere, kao i sreću u daљem životu. Nadamo se da će mnogi studenti nastaviti ovim putem, jer Pravni fakultet želi i može od svojih studenata da napravi najboљe u struci.

Video snimci sa YouTube-a:

https://www.youtube.com/watch?v=RuwsOpforRo;

https://www.youtube.com/watch?v=Bf62Q-fskQU, od 00:17 do 20:01;

https://www.youtube.com/watch?v=PKbGankMMjE, od 20:05 do 30:25.

 

 

 

 

Štampa