to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

O fakultetu

NAŠI STUDENTI PREDLOŽILI MJERE KOJIMA BI SE PODSTAKAO OSTANAK MLADIH U REPUBLICI SRPSKOJ

 

NAŠI STUDENTI PREDLOŽILI MJERE KOJIMA BI SE PODSTAKAO OSTANAK MLADIH U REPUBLICI SRPSKOJ  


Na radionicama koje je organizovala Gradska uprava Bijeљina na temu Održivog razvoja i ostanka mladih na ovim prostorima, učestvovali su i naši studenti – Mira Jevtić, Dragana Bunijevac, Ana Jovanović, Srđan Josipović, Jovana Marković, Jovana Vidović, Gordana Savić, Katarina Gligić, Tamara Dukić i Jovana Šušњar. Osim studenata Pravnog fakulteta, na dvodnevnim radionicama koje su držali međunarodni i domaći predavači učestvovali su i studenti Pedagoškog fakulteta i Fakulteta poslovne ekonomije. Nakon zanimљivih i korisnih rasprava, studenti su zajednički predložili mnoštvo mjera koje treba sprovesti da bi se spriječio odlazak mladih. Naši studenti su se posebno istakli u predlaganju preciznih mjera, što je očit dokaz njihovog ličnog i fakultetskog usavršavaњa.
Prema riječima Ankice Todorović, šefa Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije, studenti koji su učestvovali u radionicama predložili su mnogo korisnih i dobrih zamisli. Gradska uprava će razmotriti њihove prijedloge i nastojati da ih sprovede u saradnji sa ustanovama koje deluju na području Bijeљine. Precizni zakљučci i preporuke sa radionica biće uvršteni u Strategiju razvoja Grada, a neke ideje, poput višenamjenskog sportskog centra već su predviđene ovim strateškim dokumentom, što pokazuje da Gradska uprava razmišљa o potrebama ovog bitnog dijela stanovništva. Radionice su održane u okviru projekta „Bijeљina kao idealno mjesto za život – podržano Agendom 2030“, koji sprovodi Gradska uprava u saradnji sa organizacijom PulsWerk iz Austrije.
Radionice su obogatili i predstavnici koalicije „Kolosi“ – Koalicije organizacija lica sa invaliditetom. Oni su studentima predstavili svoj rad, a prikazani su i primjerci domaće radinosti i nakita koji su delo članova grupe. Svojim nadahnutim nastupom podstakli su studente na radosniji pogled na život sa mnogo više nade, ali i ličnog truda i zalagaњa.
Učešće naših studenata na radionicama samo je jedna od aktivnosti koje u posљednje vrijeme Pravni fakultet sprovodi u saradnji sa lokalnim zajednicama. Uskoro će biti zakљučeni sporazumi sa Opštinom Pale i Gradskom upravom Bijeљina, kojima će se precizirati i unaprijediti ta saradnja. Ciљ nam je da našim studentima omogućimo koristan spoj teorijskog znaњa i praktičnih znaњa i vještina – u vidu studentske prakse, učešća studenata i zaposlenih u projektima i radionicama koje sprovode lokalne zajednice, razmjena informacija, znaњa i iskustva itd.

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892