O fakultetu

POZIV STUDENTIMA DA SE PRIJAVE ZA ODLAZAK U RUSIJU

 

POZIV STUDENTIMA DA SE PRIJAVE ZA ODLAZAK U RUSIJU


Univerzitet u Istočnom Sarajevu, uz podršku i saradnju Studentskog parlamenta, organizuje odlazak studenata u Voroњež, u Rusiju, gde će se od 12. do 26. juna održati љetna škola. Studenti će biti u prilici da se upoznaju sa Rusijom, njenim gradovima, kulturom i љudima, a posebno sa studentima Univerziteta u Voroњežu.
Osim Voroњeža, studenti će upoznati niz drugih gradova kroz koje će putovati, kao što su Košice (Slovačka), Kijev (Ukrajina), Krakov (Poљska) i Budimpešta (Mađarska). Ovo je jedinstvena prilika za studente da tokom petnaest dana (ukљučujući putovaњe i boravak u ovim gradovima) steknu neponovљivo iskustvo, upoznaju ove divne zemљe i gradove, druže se sa svojim kolegama iz Republike Srpske i Rusije. Riječ je o gradovima koji nude brojne kulturne, zabavne i obrazovne sadržaje, jer se radi o starim i velikim gradovima.
Troškovi putovaњa su vrlo niski i prilagođeni studentskom budžetu. U svim pomenutim gradovima, studenti će imati obezbijeđeno noćeњe sa doručkom, koje ulazi u cijenu. U Voroњežu, studenti će biti smješteni u studentskom domu, na bazi pansiona (sva tri obroka), i taj smještaj neće posebno plaćati.
Polazak je 12. juna, u 20.00 časova, iz Lukavice, a autobus stiže u Bijeљinu isto veče, oko 23.30 časova. Povratak je 26. juna.
Zainteresovani studenti treba da se jave do srijede, 5. juna, do 15.00 časova, na mejl:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Putem istog mejla studenti mogu dobiti dodatne informacije.

LJETNJA SKOLA RUSIJA 2019
Program putovanja /12.06.-26-06./
12.06. Istočno Sarajevo-Košice
Polazak iz Istočnog Sarajeva u 20:00h. Putovanje preko Hrvatske i Mađarske ka  Slovačkoj.
Noćna vožnja.
13.06. Košice
Dolazak u Košice u prijepodnevnim satima.Slobodno vrijeme u gradu. Smještaj u hotel, oko 14:00h.
Noćenje.
14-06. Košice –Kiev
Doručak.Napuštanje hotela i polazak ka  Ukrajini.Dolazak u Kiev u kasnim večernjim satima.
Smještaj u hotel.Noćenje.
15.06. Kiev-Voronez
Doručak.Napuštanje hotela  i boravak u gradu do  18:00h.kada je predviđen polazak ka Rusiji.
Noćna voznja.
16.06.-22.06. Voronez
Dolazak u Voronez u prijepodnevnim satima.
Smještaj u organizaciji  VSAU /svi obroci i spavanja obezbjedjeni/
Aktivnosti po programu VSAU.
22.06. Voronez-Kiev
Doručak u 07:30h.Polazak iz Voroneža u 08:30h.Putovanje ka Ukrajini.Dolazak u Kiev u kasnim večernjim satima.Smještaj u hotel.Noćenje.
23.Dan-Kiev-Krakov
Doručak.Napuštanje hotela u 10:00h. Slobodno vrijeme u Kijevu do 18:00h.kada je planiran polazak za Krakov.Noćna vožnja.
24.Dan-Krakov
Dolazak u Krakov u jutarnjim satima.Slobodno vrijeme u gradu do 14:00h,kada je prema hotelskim pravilima moguć smještaj u hotel/hostel.Slobodno vrijeme.Noćenje.
  1. Krakov – Budimpešta
Doručak.Napuštanje hotela u 09:00h.Polazak za Budimpeštu.Po dolasku,smještaj u hotel/hostel.
Slobodno vrijeme.Noćenje.
  1. Budimpešta-Brčko-Bijeljina-Istočno Sarajevo
Doručak.Napuštnje hotela u 08:30hSlobodno vrijeme u gradu do 14:00h. kada je predvidjen polazak ka BiH.Dolazak  u Istočno Sarajevo u kasnim noćnim  satima.
 

 

 

 

Štampa