O fakultetu

ОДРЖАН ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА НА ПРАВНОМ ФАКУЛТЕТУ, НА ПАЛАМА

ОДРЖАН ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА НА ПРАВНОМ ФАКУЛТЕТУ, НА ПАЛАМА

На Правном факултету 17. априла 2019. године одржан је Дан отворених врата.
Ученици средњих школа из Требиња, Вишеграда, Рогатице, Сокоца, Пала, Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева били су гости Правног факултета. Пред око 160 матураната говорили су градоначелник Источног Сарајева, г. Ненад Вуковић, савјетник начелника Општине Пале г. Бошка Југовића, г. Срђан Шекара.
Господа Вуковић и Шекара су истакли значај Универзитета у Источном Сарајеву за Град Источно Сарајево и источни дио Републике Српске. Указали су на потребу за квалитетним правницима, а тај задатак Правни факултет веома успјешно извршава.

Декан Правног факултета проф. др Горан Марковић укратко је представио будућим студентима бројне предности студирања на нашем факултету, наводећи наставне и ваннаставне активности које факултет организује.

Продекан доц. др Димитрије Ћеранић истакао је да је УИС први акредитовани универзитет у БиХ, а да је студијски програм "Право" на нашем факултету први и до сада једини акредитовани студиј права.

Наши студенти Драган Фалаџић и Горица Суботић, чланови Бесједничке секције, обратили су се матурантима пригодним бесједама. Дуо гитара са Музичке академије показали су музичко умијеће у паузама.

Матуранти су обишли зграду Правног факултета, а изненађени су пригодним наградама и програмом у судници који су водиле студенткиње Ана Чаваркапа и Милица Дебелногић.

Обилазак Ски центра Равна Планина и Музеја Старе православне цркве на Башчаршији употпунили су програма Дана, након чека су гости испраћени.

 

 

 

Štampa