to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

O fakultetu

POZIV STUDENTIMA DA SE PRIJAVE ZA OBUKU I PRAKSU U RUGIPP-u

 

POZIV STUDENTIMA DA SE PRIJAVE ZA OBUKU I PRAKSU U RUGIPP-u

 

Pozivamo sve zainteresovane studente treće i četvrte godine prvog ciklusa studija, apsolvente, kao i sve studente drugog ciklusa studija, da se prijave za predavanja i praksu u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP), a koja je omogućena na osnovu Sporazuma o saradnji koji su potpisali dekan Pravnog fakulteta i direktor RUGIPP-a. Između ostalog, Sporazumom je predviđena praktična obuka koju će studentima držati radnici Geodetske uprave, kao i obavlјanje stručne prakse u svim područnim jedinicama RUGIPP-a koje se nalaze na teritoriji cijele Republike Srpske.

Tokom aprila i maja, službenici i rukovodioci RUGIPP-a održaće stručna predavanja budućim pravnicima u Istočnom Sarajevu i u Bijelјini, uz analizu praktičnih slučajeva i simulaciju postupaka koji se sprovode pred Geodetskom upravom. Predavanjima mogu prisustvovati svi studenti koji se do 15. aprila prijave na elektronsku poštu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. O tačnim datumima i satnicama predavanja, studenti će biti blagovremeno obaviješteni.

Petnaestodnevna studentska praksa biće obavlјena tokom lјetnih mjeseci, a moći će da je pohađaju svi studenti koji budu prisustvovali predavanjima službenika i rukovodioca RUGIPP-a. Izuzetak predstavlјaju studenti koji studiraju u Odjelјenju u Srebrenici i oni će moći pohađati praksu i ako nisu prošli obuku. Studenti će praksu obavlјati u mjestima svog prebivališta, odnosno u opštinama u kojima se nalazi njima najbliža područna jedinica RUGIPP-a. Tokom prakse biće određen mentor od strane rukovodioca područne jedinice i biće vođena evidencija o sprovedenoj praksi.

Nakon obavlјene prakse biće izdati sertifikati svim polaznicima. Podsjećamo da ovo može biti prilika budućim diplomiranim pravnicima za zaposlenje, jer u RUGIPP-u uskoro dolazi do penzionisanja većeg broja pravnika i stalno se javlјa potreba za novim radnicima.

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892