O fakultetu

Pravni fakultet I ZEDP „Elektro-Bijeљina" potpisali su sporazum o poslovnoj saradnji

Pravni fakultet i ZEDP „Elektro-Bijeљina" a. d. zaklјučili su Sporazum kojim je predviđeno uspostavlјanje saradnje između ovih subjekata. Osnovni cilј Sporazuma je obavlјanje studentske prakse u ovom elektrodistributivnom preduzeću. Stručna praksa poslužiće kao organizovana priprema studenata za primjenu stečenih teorijskih znanja i savladavanje pojedinih poslovnih vještina u određenim oblastima poslovanja. Studenti će imati mogućnost da učestvuju u radu svih organizacionih jedinica ZEDP „Elektro-Bijeљina" u kojima postoji potreba za pravničkim znanjem, o čemu će biti vođen dnevnik studentske prakse ovjeren od strane dodijelјenog mentora.

Takođe, otvorena su vrata i za druge vidove saradnje u smislu organizovanja naučnih skupova, okruglih stolova, tematskih predavanja i sličnih aktivnosti. Pravni fakultet i ZEDP „Elektro-Bijeљina“ iskazali su spremnost za zajednički rad na jačanju privrednih i akademskih kapaciteta Republike Srpske.

Predstavnici Pravnog fakulteta, dekan prof. dr Goran Marković, prodekan doc. dr Dimitrije Ćeranić i viši ass. Đorđe Marilović, mr, te predstavnici ZEDP „Elektro-Bijeљina“, direktor dr Vaso Arsenović, rukovodilac sektora za pravne, kadrovske i opšte poslove Aleksandar Đurđević i g. Stevan Bobić, zajednički su istakli da naše društvo može ostvariti značajan napredak saradnjom obrazovno-naučnih institucija i privrede, a posebno davanjem šanse najbolјim studentima da svoje teorijsko znanje nadgrađuju u praksi i stiču nova znanja i vještine koje će ih sutra učiniti konkurentnim na tržištu rada.

O konkretnim aktivnostima u vezi sa realizacijom Sporazuma (načinu prijavlјivanja, terminima i uslovima za obavlјanje studentske prakse), studenti će biti blagovremno obaviješteni od strane Uprave fakulteta.

Štampa